Поділитись:

На Волині продають найдешевшу свинину (інфографіка)

Четвер, 26 жовтня 2017, 13:38

Упродовж року вартість усіх видів м'яса по всіх регіонах України зросла більше, ніж на 30 %: На Волині, у порівнянні з іншими областями, продається найдешевша свинина.

Про це у мережі Facebook повідомив генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

В Україні подорожчали більше 90 % соціальних продуктів харчування. Зі слів експерта, темпи росту цін значно перевищували інфляцію, яка з жовтня 2016 року становила 15,7 %.

Усі види м'яса стали дорожчими більш, ніж на 30 %:

  • сало – на 64 %;
  • свинина – на 44 %;
  • яловичина – на 34 %;
  • курятина – на 32 %.

За рік свинина додала 31 грн, яловичина – 28 грн, сало – 25 грн, ковбаса варена – 14 грн, а тушка куряча – 13 грн. Відтепер кілограм яловичини можна купити в середньому за 112 грн, свинини – за 101 грн, сала – за 65 грн, ковбаси вареної – за 74 грн, а курки – за 55 грн.

Найдешевша яловичина продається на Донеччині – 95,2 грн, а найдорожча на Київщині – 127,5 грн за кілограм. Найнижча ціна на свинину на Волині – 91,3 грн, а найвища – на Буковині – 112,5 грн. Найбільш доступна курка на Запоріжжі – 52,3 грн, а Сумщина має найвищу ціну – 57,3 грн. Вже традиційно найкраща ціна на сало на Тернопільщині – 43,6 грн, а "кусається" вона в Києві – в середньому 117,4 грн за кілограм. Найдемократичніша ціна на варену ковбасу на Буковині – 63,8 грн, а у Києві – 87,6 грн.

Отож, найбільш дорогим м'ясний кошик виявився у столиці.

"Пам'ятаю про обіцянки Уряду щодо здешевлення м'яса, яке повинне от-от подешевшати. Сів чекати, але воно все лізе догори. Навіть філе курки, яке коштувало більше 100 грн за кілограм у магазині, якій знаходиться біля мене, так і коштує", – додає Олексій Дорошенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів