Поділитись:

Волинян просять активніше повідомляти про стихійні сміттєзвалища

Четвер, 26 жовтня 2017, 13:13
Волинян просять активніше повідомляти про стихійні сміттєзвалища

Житель будь-якого міста чи села може долучитися до очищення країни від сміття.

Потрібно повідомити про сміттєзвалище, скориставшись інтерактивною мапою або мобільним додатком до неї. Тому волинян закликають активніше користуватися цим сервісом та скачувати мобільні додатки, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

З початку роботи інтерактивної екомапи сміттєзвалищ, яку Мінприроди запустило у вересні 2016 року, надійшло понад 1500 повідомлень про виявлені місця скупчення відходів на всій території країни. В осінній період кількість звернень суттєво збільшилася. Так, лише за вересень-жовтень надійшло 635 звернень.

Через цей сервіс з початку року надійшло 31 звернення щодо виявлених сміттєзвалищ на території Волинської області.

Волинян просять активніше повідомляти про стихійні сміттєзвалища

Нагадаємо: електронний сервіс "Ecomapa.gov.ua" містить інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявлені сміттєзвалища. Додати інформацію про сміттєзвалище може будь-який громадянин України. Для цього достатньо зайти на сайт, зареєструватися і надіслати звернення. Також електронний сервіс передбачає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди. Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором та наноситься на карту. Своєю чергою Мінприроди надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади із вимогою їх ліквідувати. Кожен громадянин може бачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

Надрукувати
мітки:
коментарів