Поділитись:

Волиняни спрямували до бюджетів майже 50 мільйонів гривень плати за землю

Четвер, 26 жовтня 2017, 11:50
Волиняни спрямували до бюджетів майже 50 мільйонів гривень плати за землю

Упродовж січня-вересня 2017 року місцеві громади Волині залучили до власних бюджетів 49,1 мільйона гривень земельного податку, який сплачують фізичні особи - власники чи користувачі земельних ділянок.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Тож цього року до місцевих бюджетів громадяни сплатили на 31,8 % більше плати за землю проти аналогічного періоду торік.

"Земельний податок як складова плати за землю належить до податкових платежів, від стану сплати якого певною мірою залежить фінансова самостійність громад. Територіальні громади, де земельні відносини впорядковано, а громадяни не ігнорують свій обов'язок перерахувати суму земельного податку до бюджету, отримують належні кошти. Зі свого боку фахівці територіальних органів ДФС завжди нададуть необхідну консультаційну допомогу та забезпечать якісне адміністрування", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Громадяни повинні врахувати, що вони стають платниками земельного податку з моменту набуття права власності на землю -– наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Отож, якщо Ви отримали у власність земельну ділянку, то варто поцікавитися в органах ДФС, чи нарахували Вам суму цього платежу. У Центрах обслуговування платників за місцем податкової адреси громадяни можуть звірити інформацію щодо суми нарахованого земельного податку та реквізитів його сплати.

Довідково:

Загалом у січні-вересні 2017 року юридичні та фізичні особи спрямували до місцевих бюджетів Волині понад 239 мільйонів гривень плати за землю.

Надрукувати
мітки:
коментарів