Поділитись:

Московський патріархат: на заяву Данильчука повинна відреагувати поліція

Середа, 25 жовтня 2017, 16:46

На заяву депутата Луцької міської ради Павла Данильчука повинні відреагувати відповідні органи.

Про це в коментарі ІА "Конкурент" сказав прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський.

"Наша позиція з цього приводу дуже проста. Незрозуміло, якою статею Конституції України керується депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, висловлюючи подібні твердження. Якщо ми живемо у правовій державі і діємо винятково у правовому полі, тоді на подібну заяву чиновника повинні реагувати відповідні органи", – зазначив він.

Зі слів прес-секретаря, у цій ситуації – факти порушення прав людини та розпалювання міжконфесійної ворожнечі – на лице.

"Особисто я зі складністю уявляю, щоб у будь-якій з відомих нам європейських держав депутат певної політичнної орієнтації міг говорити подібні речі. Сподіваємось, що комісія Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту дасть належну оцінку заяві пана Данильчука, аби попередити подібні ситуації заздалегідь", – заявив протоієрей.

Нагадаємо: депутат Луцькради Павло Данильчук запропонував забрати Храм усіх святих землі Волинської, що належить Українській православній церкві.

Надрукувати
мітки:
коментарів