Поділитись:

Як у Луцьку виготовляють італійські равіолі та продають в Instagram (фото)

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 21:00

Ходять міфи, що справжню італійську кухню можна спробувати тільки в Італії. Проте цю нісенітницю вдало розвіяла лучанка Оксана Волосянка, яка в Instagram пропонує спробувати домашні та низькокалорійні равіолі, які готує виключно за італійською рецептурою. Жінка на сторінці ravioli_soli вже навіть "назбирала" кількатисячну армію гурманів.

ІА "Конкурент" не змогло не звернути увагу на таку цікаву діяльність у маленькому Луцьку, тому дізнавалося секрети із перших вуст.

СТАРТ

Оксана стала ученицею своєї… куми, яка не менш вдало виготовляє італійську пасту. Із лютого 2017 року жінка захопилася виготовленням равіоль і до сьогодні не перестає їх "ліпити", хоча й має вищу медичну освіту. Каже, що це приносить шалене задоволення.

"Ми розділилися тепер, Юля – виготовляє пасту, а я – равіолі. В неї все розпочалося з декрету, і в мене так", - розповіла про свій почин майстриня.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Жінка все виготовляє на власній кухні. А серед інгредієнтів – італійські сири, борошно, натуральні та корисні продукти.

"Все просто. Тісто замішую, використовуючи італійське борошно разом з нашим українським. Якщо ж робити тільки з італійського борошна, то тісто дуже важко скатувати на моїй ручній машинці. Додаю також яйця, оливкову олію і сіль. Забарвлюю равіолі натуральними барвниками – шпинат, пюре буряка, чорнило каракатиці, куркума. Для начинки все купую в супермаркеті, або в перевіреного постачальника. В нас у Луцьку роблять рікоту, такий дядько-італієць (сміється – ред.). За італійським рецептом з нашого українського молока робить рікоту, моцареллу і дуже багато різних сирів", - зізналася Оксана.

Надсилати у будь-який куточок України майстриня не наважується, адже дбає, аби продукти доходили до замовника в ідеальному стані, а не деформовані.

"У Луцьку люди беруть кілограмами", - розказала майстриня.

РОДЗИНКА

Родзинкою виробництва є те, що у Луцьку немає аналогів. Равіолі Оксани – це єдині домашні равіолі, за якими лучанам не варто їхати до Італії, аби їх скуштувати.

До того ж на її сторінці відбуваються різноманітні розіграші. Один з яких нещодавно і стартував. Тож лучанка активно запрошує всіх до участі.

Часто італійські равіолі порівнюють із ближчою стравою українцям – пельменями. Проте між ними є багато відмінностей.

"Італійське тісто на равіолі робиться на основі оливкової олії, а пельмені – з водою. Наші пельмені можна варити 3-5 хвилин, а далі вони розварюються, а равіолі можна тримати у воді значно довше, адже там борошно із твердих сортів пшениці. До того ж у пельмені й начинка йде сира, а в равіолі – готова, її можна ложкою їсти. А ще у равіолях зберігається більше поживних речовин, адже вариться тільки тісто, а до начинки майже не доходить. Це натуральна страва з натуральних інгредієнтів. Навіть тим, хто слідкує за своєю фігурою, равіолі не нашкодять", - каже майстриня.

СПІВПРАЦЯ

Оксана запевняє, що готова співпрацювати із закладами харчування та вже задумується про це.

"Треба вже починати виходити на якісь кафе, ресторани. Мені подобається, що клієнтів у мене більшає і це все є стимулом до того, щоб якось розширитися", - відповіла майстриня.

До того ж лучанка може пропонувати закладам домашній італійський соус песто.

"Там склад дуже простий – горішки, базилік, пармезан, оливкова олія, часничок. Це простий рецепт. Складність полягає в тому, як це все змішати щоб було смачно. Цей соус універсальний. Італійці додають його взагалі у все: в пасту, до равіоль, замість масла на бутерброд і потім зверху кладуть прошутто, оливки, моцареллу, в суп навіть додають. Ми – сметану, а вони це. Я свій щавлевий борщик заправляла песто і це дуже смачно", - ділиться секретом універсальності Оксана.

Песто майстриня готова відправляти у будь-який куточок України навіть великими партіями.

ЦІНИ

Жінка запевняє, що на свою суму кожен замовник отримає максимум смаку та користі.

"Кілограм равіоль із простою начинкою вартує від 260 гривень. І до 600 гривень за кілограм – це вже йдуть з червоною рибою. Вони найпопулярніші. За 250 грам ціна стартує від 80 до 160 гривень", - описала ціни лучанка.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

Оксана однозначно не з тих, хто боїться конкуренції. Майстриня вважає, що це той двигун, який допомагає швидше йти вперед, вигадувати новинки та більше працювати над собою.

"Конкуренція – це завжди класно. Як це, жити в умовах неконкурентного середовища, це ж погано. Можливо я зараз малими темпами рухаюся вперед, бо немає конкуренції. Є тільки ресторани, які роблять равіолі. Але домашнє по-іншому цінується, ніж просто піти в ресторан і це все з'їсти. Хай би була конкуренція, хай хтось спробує", - вважає майстриня.

ПЛАНИ

"Найбільший план – відкрити свій заклад, адже моє хобі приносить мені шалене задоволення", - зізнається Оксана.

До здійснення цієї мрії майстриню підбурює брат та всі члени сім'ї. Тож чекатимемо на відкриття не віртуального, а реального закладу у місті, де можна буде скуштувати смачні домашні равіолі.

Надрукувати
мітки:
коментарів