Поділитись:

Гунчик не особливо пресує підлеглих через затримку будівництва туалетів у школах

Середа, 25 жовтня 2017, 10:00
Гунчик не особливо пресує підлеглих через затримку будівництва туалетів у школах

У процесі оснащення шкіл внутрішніми туалетами виникає чимало додаткових питань. Тож сенс має не лише сам факт виконання робіт, а їхня якість, вважає голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

"Конкурент" писав, що повільні темпи освоєння субвенції для місцевих бюджетів на облаштування внутрішніх санітарних вузлів у загальноосвітніх навчальних закладах на умовах співфінансування (50 на 50%) з місцевими бюджетами. Для цих потреб передбачили 1,7 млн грн, однак у більш ніж ста шкіл туалетів всередині так і немає.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: БІЛЬШЕ 100 ШКІЛ ВОЛИНІ ЗМУШУЮТЬ ДІТЕЙ ХОДИТИ В ТУАЛЕТ НА ВУЛИЦЮ

"Роботи йдуть. Я трагедії у цьому ніякої не роблю. Тому що є такі школи, де не вбиральню треба робити, а школу. Вважаю, що не ефективним буде використання коштів, коли ми тут витратимо кошти на вбиральню у приміщенні, а дахи будуть текти чи будуть не утеплені вікна. Але я майже кожен тиждень підписую відповідно суму коштів, які йдуть на санвузли в приміщеннях шкіл. Ця робота у будь-якому випадку буде завершена, головне, щоб була ефективність, а не звітність", - прокоментував Володимир Гунчик.

Він зазначив, що є низка випадків, коли потрібно прибудовувати приміщення.

"Тому я не особливо, скажімо, пресую голів районний державний адміністрацій. Є графік робіт. Там, де трішки є затримка, ми піджимаємо. Це кошти обласного бюджету, вони нікуди не діваються", - додав Гунчик.

Зазначимо, що питання будівництва внутрішніх туалетів у школах обговорюють не один рік. На початку року повільні темпи освоєння коштів стали причиною докорів зі сторони депутатського корпусу та голови Волиньради Ігоря Палиці на адресу представників райдержадміністрацій.

"Ми з головою обласної ради взяли на себе разом обіцянки. Це не є обіцянка голови адміністрації. Це було спільне рішення і ми його спільно виконуємо. Сьогодні частина об'єднаних територіальних громад забрала на себе повноваження, і вже районні держадміністрацій не при ділах. І саме у цих об'єднаних громадах є частина шкіл, де не завершені роботи по санвузлах (таких шкіл станом на 3.10.2017 є 20 зі 114-ти, - Конкурент). Але робити з того якусь трагедію і говорити про чисте адміністрування… Програма працює і вона буде завершена у будь-якому випадку", - зазначив Гунчик.

Він також додав, що у переліку є малокомплектні школи, перспективи існування яких досить туманні. Тож сенсу витрачати сотні тисяч гривень для туалетів немає, а існує необхідність остаточно вирішити питання з оптимізацією шкіл.

Надрукувати
мітки:
коментарів