Поділитись:

У Луцьку офіційно створили центр олімпійської підготовки

Вівторок, 24 жовтня 2017, 16:50

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов своїми наказами утворив державні установи "Східний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики" та "Західний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики", повідомляють 24 жовтня у Федерації легкої атлетики в Україні.

Східний ЦОП буде розміщено за адресою у Сумах, а Західний – в Луцьку за адресою проспект Перемоги, 7-а. Тут дислокується стадіон "Авангард".

Керівники цих державних установ мають бути призначені не пізніше ніж 20 грудня 2017 року. До того часу виконуючими обов'язки директора призначено Коржа Віталія Андрійовича (Східний ЦОП) та Вегнера Олега Івановича (Західний ЦОП).

Віталій Корж та Олег Вегнер найближчим часом мають зареєструвати юридичну особу, розробити та подати на затвердження керівництва Мінмолодьспорту статути ЦОПів, підготувати проекти кошторису та штатний розпис тощо.

Департаменту олімпійського спорту спільно з департаментом економіки та фінансів належить забезпечити підготовку документів, необхідних для забезпечення діяльності ДУ Східний ЦОП та ДУ Західний ЦОП, починаючи з 1 січня 2018 року.

У прес-службі Федерації легкої атлетики у Волинській області прокоментували, що таке рішення не лише дозволить Луцьку приймати збірників України, а дозволить залучити до міста інвестиції, розвивати сферу послуг. Оскільки спортсмени будуть тренуватися, проживати та харчуватися в місті, а це означає надходження податків.

Оскільки у Сумах є критий манеж, то скоріш за все, північне місто прийматиме збірників у холодну пору, а Луцьк чекатиме на атлетів у теплі місяці.

Надрукувати
мітки:
коментарів