Лікарня залізничників у Ковелі знову на слуху

Вівторок, 24 жовтня 2017, 10:00

На черговій сесії 16 листопада депутатам пропонують повернутися до питання ковельської поліклініки. Про це 23 жовтня під час оперативної наради повідомив голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Цей медзаклад виник у 2016 році після реорганізації державного закладу "Вузлова лікарня станції Ковель "Львівської залізниці". Тепер цей заклад має назву "Ковельська поліклініка Волинської обласної ради".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "ПЕРЕКРИВАТИМЕМО ВСЕ", – КОВЕЛЬЧАНИ ВИМАГАТЬ ЗБЕРЕГТИ "ЗАЛІЗНИЧНУ" ЛІКАРНЮ

"Хочу покритикувати деяких депутатів обласної ради, які замість того, щоб передати поліклініку ковельської залізничної лікарні місту Ковель, створили комунальне підприємство – госпрозрахункова поліклініка. На превеликий жаль, вона зовсім не госпрозрахункова. Вона висить на обласному бюджеті і наше намагання створити там госпрозрахункову діяльність перетворилося у дотацію з державного бюджету. І ми знову маємо зараз виділити близько 3 мільйонів гривень з обласного бюджету на утримання цієї поліклініки. Ідея то була створити хоспіс – той медзаклад, який дійсно потребує уваги місцевих структур влади і підтримки з обласного бюджету, і поліклініка, яка повинна була функціонувати самостійно – на госпрозрахунку чи за підтримки ковельського міського бюджету, про що ковельський міський голова Олег Кіндер заявляв не одноразово (що він готовий взяти на баланс). Жаба задавила, оставили на обласному бюджеті, і сьогодні фінансуємо поліклініку, яка фактично не надає послуги", – зазначив Володимир Гунчик.