Поділитись:

Лікарня залізничників у Ковелі знову на слуху

Вівторок, 24 жовтня 2017, 10:00
Лікарня залізничників у Ковелі знову на слуху

На черговій сесії 16 листопада депутатам пропонують повернутися до питання ковельської поліклініки. Про це 23 жовтня під час оперативної наради повідомив голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Цей медзаклад виник у 2016 році після реорганізації державного закладу "Вузлова лікарня станції Ковель "Львівської залізниці". Тепер цей заклад має назву "Ковельська поліклініка Волинської обласної ради".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "ПЕРЕКРИВАТИМЕМО ВСЕ", – КОВЕЛЬЧАНИ ВИМАГАТЬ ЗБЕРЕГТИ "ЗАЛІЗНИЧНУ" ЛІКАРНЮ

"Хочу покритикувати деяких депутатів обласної ради, які замість того, щоб передати поліклініку ковельської залізничної лікарні місту Ковель, створили комунальне підприємство – госпрозрахункова поліклініка. На превеликий жаль, вона зовсім не госпрозрахункова. Вона висить на обласному бюджеті і наше намагання створити там госпрозрахункову діяльність перетворилося у дотацію з державного бюджету. І ми знову маємо зараз виділити близько 3 мільйонів гривень з обласного бюджету на утримання цієї поліклініки. Ідея то була створити хоспіс – той медзаклад, який дійсно потребує уваги місцевих структур влади і підтримки з обласного бюджету, і поліклініка, яка повинна була функціонувати самостійно – на госпрозрахунку чи за підтримки ковельського міського бюджету, про що ковельський міський голова Олег Кіндер заявляв не одноразово (що він готовий взяти на баланс). Жаба задавила, оставили на обласному бюджеті, і сьогодні фінансуємо поліклініку, яка фактично не надає послуги", – зазначив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів