Поділитись:

Жорсткий експеримент, або як вижити 7 днів без смартфону

Вівторок, 24 жовтня 2017, 07:40

Недавно читала блог, де дівчина провела експеримент – відмовилася на тиждень від користування інтернетом і смартфоном зокрема. Як тільки я прочитала заголовок, для себе вирішила – або в блозі описуватимуться страждання, які можливі тільки у колах пекла, або експериментаторка все завалить на другий же день, ну, максимум на третій.

Дівчина описувала, як почепила на руку годинник, купила зеленого будильника, стала більше писати на папері, раніше засинати, дочитала книжку, почула пісню Олега Винника по радіо, почала звертати увагу на пил на столах. Ще б трохи і погоду за хмарами та вітром навчилась би прогнозувати, але експеримент закінчився…

Я програла, бо вона сумлінно була "відірвана від світу" цілих сім днів. Дівчина не читала новини, не гуглила на парах (була студенткою), не лайкала фото знайомих і незнайомих, не писала повідомлення... 100500 штук у день і навіть не робила селфі (це можливо!).

Після прочитання блогу, я усвідомила, що телефон у руках часто виконує роль безкорисної речі. Переважно саме без-ко-рис-но-ї.

Ми можемо онлайн переглянути недоступні нам музеї світу, перечитали величезну кількість літератури, вивчати іноземні мови та й взагалі стати експертами із будь-якої "галузі життя". Натомість ми лайкаємо подругу подруги, яка фотографується у дзеркалі, дивимося нецікаві відеоролики людей, які називають себе блогерами та не їмо їжу, доки її не сфотографуємо.

Агов, хто готовий відмовитися від смартфону на 7 днів, аби зрозуміти, що ми не тим займаємося?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів