Поділитись:

Волинський депутат розповів, як залатати "діри" в Пенсійному фонді

Неділя, 22 жовтня 2017, 16:06
Волинський депутат розповів, як залатати

Бюджет Пенсійного фонду становить орієнтовно 170 мільярдів гривень. 100 мільярдів Пенсійний фонд заробляє з податків підприємців, людей, які працюють. 70 мільярдів – дірка.

Про це в інтерв'ю "Першому каналу соціальних новин" розповів депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський.

"Що треба зробити, щоб цієї "дірки" не було? Давайте рахувати. 704 гривні або 22 відсотки від мінімальної заробітної плати - це податок, який платить підприємець з одного працівника. Якщо створити, приміром три мільйони робочих місць по Україні, то вийде по 100-150 тисяч робочих місць на регіон. Декілька заводів плюс малий та середній бізнес і ми отримуємо бажаний результат. Три мільйони нових робочих місць множимо на 704 гривні, це 21 мільярд податків, додаткових надходжень у Пенсійний фонд. "Дірка" вже менша. Це якщо рахувати відповідно до мінімальної заробітної плати, а її середній рівень значно вищий", – зазначив він.

Крім того, зазначив Імберовський, велику увагу треба звернути на офіційне працевлаштування.

"Чому моя мама, працюючи 45 років у школі, може платити податки у Пенсійний, а хтось із бізнесу, де набагато більші доходи, уникає цього. Жорсткий контроль за офіційним працевлаштуванням ще більше перекриє брак грошей. Наша держава йде іншим шляхом – не створює робочі місця, а збільшує трудовий стаж до 35 років, вирішуючи проблему зменшенням кількості пенсіонерів. Саме це мені не подобається – у нас немає стратегії", – резюмував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів