Поділитись:

Створення центру патріотичного виховання у Луцьку назвали "популістським"

Вівторок, 23 лютого 2016, 18:31

Проект рішення Луцькради про створення КЗ "Центр національного-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьку" назвали популістським, оскільки невідомо, у який спосіб фінансуватиметься заклад після свого створення.

Про це написав у Facebook Віктор Смолярчук, який займає посаду заступника начальника відділу фінансів програм соціально-економічного розвитку та соціального захисту населення Волинської ОДА.

"Не розумію на що дивляться юристи, спеціалісти департаменту фінансів та серетаріат? Як цей центр буде фінансуватись? На якій підставі утримуватись за кошти бюджету? Це ж не бюджетна установа", підкреслив Смолярчук.

Він підпреслив, що схожий центр уже існував на Волині під керівництвом депутата Луцької міської ради Павла Данильчука і після перевірок з'ясувалося, що впродовж декількох років не було проведено жодних заходів.

"Крім того, аналогічний центр уже існував під керівництвом Павла Данильчука в області. Тоді він складався з двох осіб і декілька років після проведення перевірок константувалось, що жодних заходів цей центр не проводив, а працівники лише отримували зарплату. В області цю контору прикрили, то вона тепер перебирається до міста. Я думаю така ж доля чекає і новостворений центр в кількості 10 чоловік", наголосив Віктор Смолярчук.

Як відомо, на створення Центру пропонується виділити з бюджету Луцька більше 300 тисяч гривень у 2016 році та близько 170 тисяч у 2017 році.

"Комунальний заклад створюється за прототипом КП "Спорт для всіх". Думаю, що створення закладу, покращить роботу з виховання та зробить її динамічнішою", – цитує Павла Данильчука видання "Район. Луцьк".

Також Віктор Смолярчук подивований, чому замісь оптимізації структури апарату Луцькрада займається постійним її нарощенням.

Надрукувати
мітки:
коментарів