Поділитись:

Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 21:15
Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

На годиннику було 12:36, коли я відчув, що нас розводять. Журналісти з усіх існуючих та неіснуючих видань виходили з автобуса, який зупинився перед Волинським обласним перинатальним центром. Невдовзі цей багатостраждальний довгобуд повинен проінспектувати Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Але коли?

Як стверджують надійні джерела у волинському СБУ, не раніше 13:35, тобто через 60 хвилин.

"Чим займатися весь цей час?", "навіщо ми знову приїхали так рано?" та "чому ці кляті чоловіки у чорних костюмах, з чорними портфелями та білими навушниками так підозріло на мене дивляться?".

Вчорашнє бажання акредитуватися та висвітлити візит очільника уряду почало здаватися дуже дивним та необдуманим. Навіщо я на це пішов? Чому мене ніхто не зупинив? В чому я винний, врешті-решт?

На щастя, очікування пройшло не так погано, як я вам його анонсував, і ближче до 14-ї Гройсман впевнено зайшов до медичного закладу.

***

Він говорив. Я в цьому впевнений на 100 %. Проте що саме лунало з його вуст? До кого він звертався? З цим виникли проблеми, оскільки ціла купа журналістів, операторів та охоронців заблокувала будь-який доступ до посадовця та його оточення.

Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

Не видно ні голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, ні очільника облдержадміністрації Володимира Гунчика. Лише якийсь поважний чоловік у коричневій куртці говорить незрозумілі речі та закликає "печатников" підходити ближче до Гройсмана. Як це зробити?

Згодом видимість покращується: прем'єр оглядає лікарню, спілкується з начальником управління охорони здоров'я Ігорем Ващенюком та питає, чого ще не вистачає перинатальному центру.

"Обладнання", – коротко відповідає йому чиновник.

"Такими і мають бути лікарні", – підкреслює Гройсман та ще щось каже до усміхненого Палиці.

"Ну тепер є", – не відомо, на що саме, відповідає голова обласної ради.

Поряд з ним стоїть генеральний директор будівельної компанії "Луцьксантехмонтаж №536" Ігор Чорнуха, навпроти – народний депутат України Сергій Мартиняк. Осторонь від них перебуває ще один волинський нардеп – Ігор Лапін.

Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

Екскурсія плавно переходить до місця, де керівник Кабміну буде спілкуватися з журналістами. Він першим розпочинає діалог та нагадує, що вчора Верховна Рада дала старт медичній реформі в Україні. Впевнено та виважено посадовець розповідає про її позитивні сторони та спростовує різноманітні міфи, які поширюються опонентами "нової медицини".

Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

Після кількох запитань від працівників ЗМІ міні-брифінг стрімко завершується. Очільник уряду вирушає інспектувати ремонтні роботи на дорозі Н-22 Устилуг-Луцьк- Рівне, а журналісти їдуть до заводу "Модерн-Експо", де будуть чекати на нього трохи більше години заради його ж 10-хвилинного виступу перед волинською бізнес-елітою.

Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

Гройсман на Волині, або Дивний та сумбурний день (фото)

"Дякую за роботу, дякуємо за роботу", – хутко випроводжуючи нас, кажуть організатори зустрічі.

"Круглий стіл та діалог Володимира Борисовича з бізнесом проводиться без камер", – чуємо ми наостанок.

***

Сьогодні волинських журналістів, можливо, й трішки, але все ж таки "кинули". Три години нестерпного очікування, приправлені 30-40 хвилинами сумбурного та доволі дивного спостерігання за Гройсманом, у підсумку виливаються в усвідомлення своєї доволі нікчемної ролі "безкоштовного рупора".

Висвітлення сьогоднішнього візиту прем'єр-міністра – це марно втрачений час. Надіюся, що закритий діалог з бізнесом буде результативним та сприятиме покращенню фінансового мікроклімату й підвищенню інвестиційної привабливості Волині. Тоді роботу очільника уряду в нашій області можна назвати ефективною, забувши про всі особисті образи (яких насправді нема, але могли б БУТИ).

Надрукувати
мітки:
коментарів