Біткойну прогнозують суттєве здорожчання

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 14:57

Співзасновник FundStrat Global Advisor фінансовий стратег Том Лі прогнозує ціну біткойниа в 25 000 доларів США, якщо інвестори закладуть в структуру своїх інвестиційних портфелів тільки 5% першої криптовалюти.

Про це повідомляє Ліга.net.

Том Лі вважає, що перетікання функції золота як інвестиційного активу в біткойни є ключовим в ціноутворенні першої криптовалюти.

"Насправді це дуже консервативна оцінка, що інвестори будуть розподіляти в змішаному портфелі всього п'ять відсотків в альтернативні валюти. Сьогодні цей розподіл набагато більший, він ближчий до 10% -15% в деяких портфелях. Таким чином, при п'ятивідсотковому розподілі біткойн оцінюється в 25 000 доларів. Але якщо буде більше, то легко дістатися до ціни 100 і 200 тисяч доларів", –- сказав він.

Проте в короткостроковій перспективі Лі сам дає консервативні оцінки, прогнозуючи, що відмітка в 6000 доларів залишатиметься стелею до середини 2018 року.

"... Коли люди говорять про нестійкість біткойнів сьогодні, вони забувають, що, коли ми пішли з долара – золотий стандарт долара, волатильність золота протягом чотирьох років була приблизно такою ж, як і волатильність біткойнів сьогодні", – зазначив він.