Поділитись:

Заготівельний сезон на Волині поповнив бюджети на 4 мільйони гривень

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 11:03
Заготівельний сезон на Волині поповнив бюджети на 4 мільйони гривень

Заготівельний сезон на Волині додав бюджетам усіх рівнів майже 4 мільйони податкових платежів. Найбільшу суму надходжень становить податок на доходи фізичних осіб – майже 2,4 мільйони гривень.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

"Взявши до уваги, що переважно ці кошти мобілізовано громадами на території районів аграрного спрямування, можна вважати такі надходження вагомим додатковим фінансовим ресурсом для забезпечення вирішення соціально-економічних питань", – зазначає перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Як свідчить аналітика, серед лідерів залучення коштів від заготівлі – Маневицький, Любешівський, Ковельський, Ківерцівський та Камінь-Каширський райони.

"Це означає, що керівники органів влади у цих районах, насамперед, створили належні умови для проведення заготівлі, подбавши при цьому про дотримання законодавчих вимог щодо сплати податків. Щороку в період заготівлі дарів лісу фахівці ДФС роз'яснюють вимогу закону стосовно обов'язковості нарахування і сплати ПДФО, військового збору із виплачених громадянам доходів за здану продукцію та контролюють сплату ренти за спецвикористання лісової продукції", – підкреслив Віталій Чуй.

В ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу, що легальна заготівля грибів – це теж можливість залучити в бюджети громад додаткові надходження, адже суб'єкти господарювання зобов'язані нарахувати і сплатити ПДФО, військовий збір на виплачені громадянам доходи та рентну плату.

Довідково:

Заготівельний сезон на Волині вже додав бюджетам усіх рівнів майже 2,4 мільйона гривень ПДФО, 1,1 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісової продукції, майже 265 тисяч єдиного податку, 197 тисяч гривень військового збору.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024