Поділитись:

Котельні Володимира-Волинського можуть відключити від газу через борги

Вівторок, 23 лютого 2016, 15:42
Котельні Володимира-Волинського можуть відключити від газу через борги

Близько 700 тисяч гривень боргує Володимир-Волинське комунальне підприємство "Теплокомуненерго" за січень 2016 року перед місцевою філією ПАТ "Волиньгаз". За лютий поточного року це ж підприємство газовикам заборгувало більше мільйона гривень.

Повідомлення про відключення міських котелень від газопостачання отримав виконавчий комітет міської ради, – інформує БУГ.

"Якщо місто не розрахується з боргами за транспортування хоча б за січень, наше підприємство змушене буде припинити поставку блакитного палива у котельні Володимира-Волинського", – повідомив очільник місцевої філії "Волиньгаз" Олег Бомазюк.

Два тижні поспіль міська влада на усних домовленостях стримує монополіста від різких кроків у газопостачанні КП, яке забезпечує теплом та гарячою водою усе місто. "Нині на підприємстві працює робоча комісія, у складі якої діють депутати міської ради. Ще тиждень мають народні обранці, аби проаналізувати діяльність теплокомуненерго та зробити висновки і рекомендації у подальшій його роботі. Окрім того, підприємство потребує спеціальної комісії по аналізу технічного оснащення підприємства та його оновленню та оптимізації", – заявив заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

На комунальному підприємстві працює близько 200 працівників. Щомісячний фонд заробітної плати становить 900 тисяч гривень. Це значні видатки, на які підприємство не заробляє. За січень 2016-го року населення сплатило за використане тепло близько 1-го млн. 100 тисяч гривень. Згідно з повідомленням керівництва теплокомуненерго, ця сума витрачена на сплату податків, а не на погашення боргів за газ.

Не вчасно перераховуються кошти і з державного бюджету за компенсацію пільг та субсидій на користування блакитним паливом. Саме через це, на думку міської влади, і виникла критична ситуація у тепловиків.

Станом на 23 лютого, значну суму за газ планує перерахувати Володимир-Волинське ТМО, що значно скоротить борг перед ПАТ "Волиньгаз". "Влада міста зробить усе, аби містяни не відчули холоду у своїх домівках", – заявив пан Матвійчук.

Лишається відкритим і питання залучення інвесторів у дану сферу, однак керівництво міськвиконкому притримується твердої позиції, що теплопостачання повинне залишитися комунальним і не переходити повністю у приватний сектор.

Надрукувати
мітки:
коментарів