Поділитись:

Волиняни вимагають змінити виборче законодавство (фото)

Вівторок, 17 жовтня 2017, 13:14

Активісти та представники різних політичних сил зібрались під стінами Верховної Ради України та обласних рад із вимогою ухвалити виборчу реформу (законопроект 1068-2), створити антикорупційний суд (на базі законопроекту 6011) та обмежити депутатську недоторканність (законопроект 6773).

Мирні акції розпочались у Івано-Франківську, Луцьку, Дніпрі, Львові, Одесі, Кривому Розі, Полтаві, Рівному, Тернополі, Харкові, Хмельницькому, Чернігові, а також на площі Конституції у Києві, – повідомляє рух "Чесно".

Активісти з регіонів підписали та передали до обласної ради лист-звернення, у якому вимагають звернутись до Верховної Ради України із закликом підтримати три вказані вимоги громадян України Кількадесят людей долучилося до акції у Луцьку. Вони підтримали вимоги загальноукраїнської акції та підписалися під зверненням до депутатів Волинської обласної ради.

Перераховані коаліцією громадських організацій та політичних сил вимоги були основою передвиборчих обіцянок Петра Порошенка та є обов'язками України перед міжнародними партнерами.

Так, відповідно до рішення Венеційської комісії Президент повинен внести законопроект про спеціалізований антикорупційний суд, розроблений на основі законопроекту 6011 Єгора Соболєва, оскільки підтримуваний Адміністрацією Президента законопроект № 6529 нардепа від БПП Сергія Алєксєєва суперечить як українському законодавству, так і міжнародним зобов'язанням України. Вимоги щодо реформи виборчого законодавства, переходу до пропорційної системи із відкритими регіональними списками та скасування депутатської недоторканності передбачені до виконання у Коаліційній угоді, яку підписали більшість фракцій парламенту, – йдеться у повідомленні.

Організатори всеукраїнської акції заявляють, що мирне зібрання за Велику політичну реформу відбуватиметься доти, доки вимоги учасників акції не будуть виконані у повному обсязі.

Надрукувати
мітки:
коментарів