Поділитись:

Учасникам АТО з Волині виділятимуть землі біля озер

Вівторок, 23 лютого 2016, 10:48

Через нестачу землі в містах житлові масиви для учасників АТО створюватимуть на Волині поблизу озер.

Як розповів під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 22 лютого начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко повідомив, що від учасників АТО та членів їх родин в області надійшло 5653 заяви з проханням про виділення земельної ділянки, – пише Слово Волині.

Наразі виділено уже 3765 земельних ділянок загальнею площею 1747 гектарів. Тож задоволено 67% заяв.

Посадовець попросив представників органів місцевого самоврядування прискорити цю роботу, мовляв за законом, сесії повинні скликатись не пізніше, як через місяць, після надходження відповідних заяв.

Водночас передано у власність учасникам АТО та членам сімей загиблих військових трохи більше 2 тисяч земельних ділянок.

Найбільше заяв надходять на виділення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків у місті Луцьк та інших містах обласного значення, у прилеглих населених пунктах та поблизу озера Світязь.

За словами Василенка, через брак землі на цих територіях було прийнято рішення про створення цілих житлових масивів поблизу озер у Ківерцівському, Луцькому, Іваничівському, Старовижівському районі та біля Нововолинська. Такі кроки, на думку мовця, полегшать підведення комунікацій до новозбудованих осель.

Надрукувати
мітки:
коментарів