Поділитись:

Поліція розслідує інцидент із активістом, якого буцімто побили

Вівторок, 23 лютого 2016, 09:38
Поліція розслідує інцидент із активістом, якого буцімто побили

Сергій РижковСергій Рижков

У Луцьку поліцейські з'ясовують обставини інциденту за участю громадського активіста Сергія Рижкова.

Подія трапилася 22 лютого, – повідомили у волинській поліції.

Приблизно о 16.00 на екстрену лінію диспетчерської служби "102" Головного управління Національної поліції у Волинській області надійшло повідомлення від 21-річного місцевого мешканця про конфлікт на зупинці громадського транспорту на проспекті Перемоги в Луцьку з незнайомим йому громадським активістом.

На місце інциденту виїхали працівники поліції. Вони з'ясували, що в двох чоловіків виникла суперечка, яка переросла в шарпанину. Правоохоронці доставили обох учасників конфлікту до Луцького відділу поліції для з'ясування всіх обставини пригоди.

Поліція розслідує інцидент із активістом, якого буцімто побили

"Я прийшов на зупинку, мав їхати на зустріч. Під'їхала невідома мені машина. Вийшов з неї чоловік і перейшов дорогу, почав звинувачувати мене, що винен йому гроші й начебто побив якусь машину. Я сказав, що його не знаю. Він сказав, що є громадським діячем. Я ж кажу, для чого ви ходите за мною, їздите. Він намагався забрати в мене телефон коли дзвонив у поліцію. Першу агресію проявляв сам Сергій, громадський цей діяч. Пізніше він мені наніс удар", – пояснив 21-річний мешканець Луцька, який викликав поліцію.

Громадський активіст відмовився коментувати інцидент, однак зауважив, що конфлікт пов'язаний, на його думку, з побиттям минулого тижня в Луцьку двох активістів "Самооборони Волині".

Читайте також: У ЛУЦЬКУ ПОБИЛИ ЩЕ ОДНОГО АКТИВІСТА, – ЗМІ

"Всі пояснення дам через два дні. Але я єдине що можу сказати, що цей конфлікт, пов'язаний з побиттям наших активістів у ночі минулого четверга й ще погрозами деяким членам атестаційних комісій. Поки я ніякий коментар давати не буду", – сказав громадський активіст. Він не є членом атестаційної комісії.

Інформацію про інцидент внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події.

Поліція розслідує інцидент із активістом, якого буцімто побили

"Між ними виникла суперечка, яка згодом переросла в нанесення тілесних ушкоджень. Це – проста конфліктна ситуація, яка часто виникає між різними людьми. Зараз ситуація контрольована, всі учасники інциденту знаходяться в Луцькому відділі поліції. Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за ознаками статті 296 (хуліганство) Кримінального Кодексу України. Ситуація буде з'ясована й потім буде прийнято процесуальне рішення", – зазначив начальник Луцького відділу поліції Ігор Муковоз.

Правоохоронці з'ясовують усі обставини пригоди. Розслідування інциденту взяв під особистий контроль керівник волинської поліції Петро Шпига.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
10 квітня 2024
27 березня 2024
19:30
20 березня 2024
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
04 березня 2024
03 березня 2024
27 лютого 2024