Поділитись:

Головний ворог децентралізації – байдужість, - голова тергромади на Волині (фото)

Вівторок, 10 жовтня 2017, 11:40

Волиняни почали переконуватися, що майбутнє – за децентралізацією.

Про це говорили волинські децентралізатори у студії "Громадського радіо" в Луцьку.

На розмову з відомими українськими журналістами Андрієм Куликовим та Наталкою Соколенко запросили консультанта з правових питань Асоціації міст України Валентина Малиновського і голову Княгининівської ОТГ Олену Твердохліб.

Валентин Малиновський наголосив, що наразі волиняни вже потроху пересвідчуються, що майбутнє таки за децентралізацією, а на прикладах таких громад як, Княгининівська ОТГ, вони бачать реальний результат проведеної реформи. Завдяки процесу утворення об'єднаних територіальних громад змінилася філософія місцевого самоврядування та життя у громадах.

Олена Твердохліб зазначила, що люди зрозуміли, що головний ворог децентралізаційних процесів – байдужість. Нині у їхній ОТГ створили вуличні комітети, а життям громади цікавиться не лише молодь, а й літні люди, зокрема приходять на сесії сільської ради. Особливим досягненням для себе Олена Твердохліб вважає відкриття двох груп у дитсадку в селищі Рокині, що дало змогу розвантажити чергу у дошкільні заклади.

Зі слів Валентина Малиновського, на прикладах Люблинецької й Княгининівської ОТГ під час прес-туру, організованого Волинським регіональним відділенням Асоціації міст України, журналісти мали змогу побачити в дії довершену бюджетну децентралізацію й оцінити зроблене у громадах. До об'єднання бюджет Княгининівської сільради був 7 мільйонів гривень, а у 2017-му бюджет ОТГ – 45 мільйонів.

Олена Твердохліб зауважила, що до приїзду журналістів спеціально не готувалася, заздалегідь підготовлених питань у них теж не було.

"Їхній приїзд на нашу роботу не вплинув, а ми розповіли про все і показали, що змогли зробити за дев'ять місяців життя у об'єднаній громаді, – сказала вона. – Журналісти побували у двох щойно відкритих групах в дитсадку у селищі Рокині. Дорогу, яку робимо, вуличне освітлення не показували і ще багато чого, чим можна пишатися".

Під час виїзного ефіру в Луцьку, окрім децентралізації, торкнулися тем узаконення видобутку бурштину, польсько-українського протистояння на Волині в 1943 році, виборів мера в Луцьку та політичної ситуації в місті, розслідування злочинів проти місцевих журналістів та ін.

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2023
13 березня 2023
22 грудня 2021
21 грудня 2021
20 грудня 2021
03 вересня 2021
09 липня 2021
18 лютого 2021
06 грудня 2020
20:00
28 вересня 2020
16:35