Вживані авто із Польщі: скільки коштують популярні моделі (інфографіка)

Понеділок, 09 жовтня 2017, 21:00

Купівля б\в авто в Польщі стає все більше популярною, особливо серед українців. Купити вживаний автомобіль з Польщі набагато дешевше, аніж в Україні, та й стан авто буде значно кращим, чому сприяє якісне дорожнє покриття та постійні обов'язкові техогляди. До того ж придбати б/в авто в Польщі дуже легко.

Внаслідок великого попиту ринок б\в авто в Польщі з кожним місяцем росте і пропозицій із продажу стає все більше, – повідомляє VSETUTpl.com.

Лише за вересень 2017 року тут з'явилося 165 тис. пропозицій продажу вживаних автомобілів. Це на 14 тисяч автомобілів більше, аніж у серпні.

У Польщі вирішили підсумувати результати продажів вживаних автомобілів за вересень 2017 року. Наприкінці місяця найбільший автоцентр в Центральній Європі із продажу уживаних автомобілів – "Aaa Auto" – опублікував звіт із продажу б\в авто в Польщі, який опирається на аналіз даних продажів в автосалонах вживаних автомобілів, на веб-сайтах і в дилерів уживаних авто.

Відповідно до щомісячного звіту "Aaa Auto", у вересні 2017 року в Польщі з'явилося 165 тисяч пропозицій продажу вживаних автомобілів. Середня вартість б/в машини тут становила майже 24,8 тисяч злотих. А найбільш популярною моделлю авто стала Opel Astra.

Ціни на вживані авто в Польщі

Найбільше пропозицій з продажу б/в авто з'явилося в Мазовецькому воєводстві (26 682 пропозиції). Автомобілі, продані в цьому регіоні, також були найдорожчими – середня ціна на них перевищила 31 тис. злотих.

На другому місці за кількістю пропозицій опинилося Великопольське воєводство, де загалом було виставлено на продаж 21 тисяча автомобілів. Середня ціна на б/в авто тут становила 25,2 тис. злотих.

У Сілезькому воєводстві, за підрахунками, за вересень поступило 19 тис. пропозицій продажу вживаних машин, середня ціна на які 24 900 злотих.

У Любліні на продаж було виставлено 4,3 тис. б\в авто. Середня вартість машини на Люблінському авторинку становила у вересні 21,2 тис. злотих.

В Підляшші за вересень з'явилося 3,8 тис. оголошень продажу б/в авто. Середня ціна тут становила 23,9 тис. злотих.

Найменше пропозицій цього місяця було в Ополе – лише 2,7 тис. із середньою ціною 22 тис. злотих.

Найпопулярніші моделі б/в авто в Польщі

Найпопулярнішою моделлю, запропонованою на продаж у вересні, стала Opel Astra. Ця ж модель автомобіля була на першому місці за популярністю і у серпні. Друге місце посів Volkswagen Passat (аналогічно другу позицію він займав і в серпні), а третє – BMW 3 (таке ж місце в серпні).

Найпопулярніші та найчастіше оголошені на продаж у вересні 2017 моделі авто в Польщі:

  1. Opel Astra.
  2. Volkswagen Passat.
  3. BMW 3.
  4. Audi A4.
  5. Ford Focus.
  6. Volkswagen Golf.
  7. Ford Mondeo.
  8. Skoda Octavia.
  9. Opel Corsa.
  10. BMW 5.