Поділитись:

"1+1 медіа" готується запустити окремий комедійний телеканал

Понеділок, 09 жовтня 2017, 18:51
«1+1 медіа» готується запустити окремий комедійний телеканал

До офіційного запуску української адаптації міжнародного телеканалу американських комедійних серіалів Paramount Comedy готується телегрупа "1+1 медіа".

3 жовтня телеканал з'явився на супутнику Astra 4A. Мовник піднімає сигнал через аплінк "1+1 медіа" в кодованому вигляді (кодування Verimatrix). Канал доступний в тестовій версії, його зміст невідомий через кодування, але аудіодоріжка підписана "ukr", - повідомляє "Медианяня".

Paramount Comedy входить в американську Viacom, дистрибуцією каналів якої (Nickelodeon, Nick Jr) і пулу музичних каналів MTV в Україні займається "1+1 медіа". На відміну від перерахованих каналів Paramount Comedy - це не дубльована російська версія, а окрема повноцінна адаптація для України. Група "1+1 медіа" купила у Viacom ліцензію на запуск каналу в Україні, отримавши права на контент мовника, власними силами займається його програмуванням і переклала серіали мовника на українську мову.

Поки що в "1+1 медіа" не визначилися, який спосіб монетизації вибрати для нового мовника: розвивати Paramount Comedy в платному сегменті або ж за змішаною моделлю - за допомогою дистрибуції і реклами. За інформацією видання, Paramount Comedy можуть запустити замість одного з діючих мовників - канал "Бігуді" або "УНІАН ТБ". Саме через цю невизначеність група начебто не поспішає отримувати ліцензію в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

Раніше каналу Paramount Comedy офіційно не було в кабельних мережах України, хоча його російська версія доступна в країнах СНД разом з Nickelodeon, Nick Jr і MTV. До 1 квітня 2012-го канал називався Comedy Central. Телеканал транслює найкращі американські ситкоми, комедійні серіали, шоу, скетчкоми, повнометражні комедії і мультфільми, в тому числі хіти "Друзі", "Клініка", "Як я зустрів вашу маму", "Малкольм у центрі уваги", "Американська сімейка", "Теорія великого вибуху", "Дві з половиною людини", "Бруклін 9-9", "Новенька", "Спільнота" та "Південний Парк". Права на частину цих проектів вже отримали інші українські медіагрупи ("Бруклін 9-9" і "Південний Парк" - канал "НЛО ТV", "Друзі" - "Новий канал").

Paramount Comedy - не перший мовник групи Viacom, який буде адаптований в Україні. У 2007-2012 роках на українському ринку був присутній "MTV Україна" - спочатку як самостійний мовник, а потім як частина групи "Інтер", яка в 2012-му на його місці група запустила телеканал Zoom. Це пояснювалося високою вартістю ліцензії Viacom – за інформацією видання, $2 млн. щорічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРИВАТБАНК ПРОДАСТЬ КУРОРТ БУКОВЕЛЬ ТА БУДІВЛЮ ТЕЛЕКАНАЛУ "1+1"

Надрукувати
мітки:
коментарів