Поділитись:

В Україні вирощують ІТ-полуницю

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 21:30
В Україні вирощують ІТ-полуницю

Володимир та Олексій Петренки запозичили ізраїльську технологію, яка дозволяє за допомогою спеціального мобільного додатку вирощувати урожай дистанційно.

IT-технології дають можливість дізнаватися про температуру і вологість ґрунту і повітря, про висвітлення та інші показники миттєво і з будь-якої точки планети. І не тільки бути в курсі того, що відбувається, але і управляти процесами зі смартфона. Головне – зібрати вчасно врожай, - пише "Зерно".

Окремо слід відзначити, що полуниця вирощується в торфі, в горщиках, на висоті людського зросту. До кожного горщика підведено харчування – крапельний полив водою з добривами. При цьому площа економиться дуже значно: в три рази. Одна смарт-ферма, в залежності від сорту, дає до 50 кілограмів ягід. Імовірність збою системи - вкрай низька, і становить близько 1,01%.

Довідка: згідно з даними УКРІНФОРМ, протягом першого півріччя 2017 го Україна відправила на експорт 1,5 тис. тонн суниці та полуниці (на $ 1,6 млн в доларовому еквіваленті). У грошовому вираженні це на 51% більше ніж за весь 2016-й. Нашу полуницю в січні-червні 2017 року охоче купували Молдова (227 тонн на $ 149,3 тис) і Білорусь (1,3 тис. тонн на $ 1,3 млн).

Надрукувати
мітки:
коментарів