Поділитись:

Як на Волині виготовляють та продають євродесерти в Instagram (фото)

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 20:00

Дуже часто хобі всього життя, стає тим, що приносить успіх та прибуток. Так сталося і в Ольги Кінах, яка тішить свою сім'ю та ще 5 тисяч підписників в Instagram неперевершеними шедеврами – солодощами. Скромна жінка перетворює звичайні торти на витвори мистецтва, які аж шкода куштувати.

ІА "Конкурент" зумів відволікти майстриню від роботи та поговорити про успішну справу, яка із Ківерець шириться на всю Українку.

СТАРТ

Ще з 14-років маленька дівчинка Оля тішила свою родину смачною випічкою. І не розгубила бажання пекти смачні десерти, а тільки вдосконалила свою майстерність. Жінка за професією акушер. До декрету працювала у Луцькому клінічному пологовому будинку. Перший декорований торт зробила на день народження свого синочка.

"Я зробила це не маючи професійних інструментів, із підручних матеріалів. Але мені сподобалось. Так і пішло, навіть не знаю, як так вийшло, що в мене з'явилися клієнти", - каже Ольга.

Активно знаходилися охочі купити смаколики в "Однокласниках" та "Вконтакті", проте після закриття цих соцмереж люди почали писати свої замовлення і в Instagram.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Торти майстриня випікає на власній кухні. Самостійно вигадує дизайни та вже не шукає рецептів у інтернеті.

"Буває, що з одного торта беру крем, з іншого – коржі. Вже знаю як поєднувати. З інтернету рецептів не беру", - пояснює кондитер.

Також Ольга була на різних майстер-класах. Зокрема про мусові десерти дізнавалася інформацію з уст учасниці теле-шоу "МайстерШеф" Єлизавети Глінської.

"Це новинка в кондитерстві. До того ж, дуже смачна. Я б взагалі відмовилася від мастики і працювала б із такими євродесертами. Як правило євроторти це легкі мусові торти з фруктовими чи шоколадними наповнювачами, покриті дзеркальною глазурю (гляссаж), або шоковелюром, - пояснила новинку волинянка.

Щодо смаків, то жінку вже здивувати тяжко. Проте Ольга залюбки спробує шматочок випічки, яку приготував інший кондитер.

РОДЗИНКА

Своєю родзинкою вважає стиль на почерк виконання робіт.

"Є люди, які дивляться на фото і кажуть, що хочуть саме мою випічку", - пояснює майстриня.

Проте, окрім цього Ольга організовує вікторини, де можна виграти смачні солодощі. А із помічницями вона готова організувати неперевершений candy bar із оформленням та доставкою до весілля, дитячого свята чи дня народження.

СПІВПРАЦЯ

Кондитер тривалий час співпрацювала із кав'ярнею в Маневичах. Проте не готова у будь-який момент ставати до печі, адже має прекрасних синочків, яким потрібна увага, турбота та любов.

Своїм клієнтам же готова виконати будь-яку кулінарну забаганку від тортів до макаронсів, від виробів із мастики до євродесертів, від шоколаду до ягідного джему. Найнезвичнішим замовленням був весільний торт на 23,6 кілограми, який мав аж 7 ярусів.

ЦІНИ

Вартість торту за кілограм стартує від 220 гривень. Проте стосовного кожного виробу жінка домовляється індивідуально. В ціну враховується і дизайн, і начинка.

"Чим складніший декор, тим ціна, відповідно, вища. От зараз мастика вже трохи "відживає", але, на диво, в наших краях вона ще користується дуже великою популярністю. А з мастики – дорожче, тому, що затрачається часу набагато більше. Буває на декор торта витрачаю 4-8 годин", - пояснює цінову політику кондитер.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

"Не боюся конкуренції. Кондитерів – багато, людей – ще більше. На кожен товар є свій покупець", - лаконічно пояснила Ольга.

І не дарма, адже, читаючи відгуки про її бездоганну роботу, дійсно віриться, що боятися конкурентів в її випадку і не варто.

ПЛАНИ

У планах жінки, є бажання створити свою команду та займатися справою не на домашній кухні.

"Хочу відкрити щось своє, але згодом, поки – займаюсь сім'єю", - підсумувала майстриня.

Надрукувати
мітки:
коментарів