Поділитись:

У Луцьку покажуть історію сексуальної революції в польській версії

Четвер, 05 жовтня 2017, 16:11
У Луцьку покажуть історію сексуальної революції в польській версії

У Луцьку покажуть історію сексуальної революції в польській версії

5 жовтня в Києві стартують XII Дні польського кіно в Україні. Польські фільми показуватимуть у Києві, Одесі, Вінниці, Харкові, Маріуполі та Луцьку. В рамках фестивалю глядачам представлять 7 повнометражних стрічок.

Польський кінотиждень у всіх містах відкриватиме фільм "Мистецтво кохання. Історія Міхаліни Віслоцької". Це кінорозповідь про появу книги, яка стала своєрідною історією сексуальної революції в польській версії (режисер – Марія Садовська), - пише "Волинський монітор".

Українські глядачі зможуть побачити також біографічну драму "Марія Склодовська-Кюрі", присвячену польській ученій (режисер – Марі Ноель), дитячий фільм "За блакитними дверима" (режисер – Маріуш Палей), драму "Новий світ" про трьох молодих людей, серед них і українку, котрі намагаються знайти своє місце в Польщі (Ельжбєта Бенковська, Лукаш Остальський, Міхал Вавжецький), трилер "Червоний павук" (Марцін Кошалка), романтичну комедію Міті Окорна "Планета самотніх" (Мітя Окорн) та біографічний фільм "Остання сім'я" Яна Матушинського.

Із нагоди 15-річчя Школи Анджея Вайди під час ХІІ Днів польського кіно в Одесі представлять добірку фільмів випускників цієї інституції. У Києві тиждень польського кіно завершать показом документального фільму "Піаніно" про інструмент, який став одним із символів Євромайдану.

У Луцьку Дні польського кіно пройдуть 12–18 жовтня. Покази відбуватимуться в кінотеатрі "Premier City" (вулиця Сухомлинського, 1). Квитки можна придбати в касах кінотеатру.

Із розкладом показів у Луцьку можна ознайомитися на сайті кінотеатру "Premier City" або завантажити тут.

Надрукувати
мітки:
коментарів