Поділитись:

І тут муніципалів понесло

Четвер, 05 жовтня 2017, 07:40
І тут муніципалів понесло

"Сьогодні наші ГШРчики патрулювали місто цілий день та коли ввечері поверталися на перезміну помітили на вул Гетьмана Мазепи лежачого чоловіка на тротуарі. Дану особу поливав дощ, повз проходили люди та проїжджали авто- всім було байдуже. Вони не проїхали повз та не полінувались вийти з авто. Саме від цього може залежати чиєсь життя і наші ГШРівці про це знають. Чоловік був з розбитим носом, мокрий та виглядав мертвим…"

Ну от, погодьтеся, відчувається душа поета в цьому повідомленні з офіційної сторінки Департаменту муніципальної варти Луцькради! Якби не деякі канцеляризми та помилки, може здатися, що то початок якоїсь міської новели. Дощ, байдужість, інтрига…

Але ж ні, все банально просто і сумно. Чоловік напився, заснув, де бачив, а прокинувся знаменитим. Саме знаменитим, бо разом із описом цієї мокрої пригоди зі стійким алкогольним амбре, автори посту додали його фото. Тричі. Таких повідомлень із фотодоказами лише впродовж вересня-жовтня було кілька. Одного разу навіть відео виклали, де знімали нетверезу жінку, якій допомагають медики. В описі до цієї ситуації її спочатку назвали просто "тілом". Потім все ж таки ідентифікували як живу жінку.

І тут муніципалів понесло

"З етичних міркувань" не викладали фото малолітніх дівчат, які напилися ледь не до смерті. Добре, що етичні міркування у цьому випадку спрацювали. Про юридичні міркування варто теж задуматися, бо вони є.

Я не заперечую, що алкоголізм, наркоманія – це вісники апокаліпсису сучасності. Нещодавно була на сільському кладовищі – та люди до 45 не доживають! У 23 помирають від цирозу печінки. Про наркоманські моменти яскраво і не одноразово писав мій колега Руслан Пилипчук. Так, я не заперечую, що відповідно до нашого законодавства, з'являтися п'яним у громадських місцях – це адміністративне правопорушення. Не заперечую, що дружинники молодці, що викликають медиків, не є байдужими, виконують свої обов'язки. Це не проста робота.

Але навіть у п'яної людини, яка на ногах не тримається, є певні права на приватність. Це ж не публічні чи посадові особи. Яка суспільна користь від таких детальних фото? Фігуранти відкриють Facebook, побачать себе і подумають почати нове життя з понеділка? Та ну!

Алкоголізм – це страшна хвороба (хвороба!), а у людей, які довели себе до стану ночівлі на лавочках та газонах, скоріш за все, залежність, тобто – недуга. Уявляєте, якби медики фоткали пацієнтів під час кожного виклику, і викладали в мережу фото людей з алкогольною чи наркотичною інтоксикацією, жертв насильства, аби просто показати, що вони працюють?

P. S. Між інших постів часом проскакують фото з зображенням загублених документів з проханням відгукнутися власника. З останнього було фото паспорта. Фото паспорта, Карл!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2024
07 червня 2023
02 квітня 2023
11 березня 2023
16 січня 2023
04 листопада 2022
05 вересня 2022
01 вересня 2022
18 серпня 2022
16:44
11 серпня 2022