Поділитись:

Підсумки виконкому: оздоровлені діти, переселені лікарі та козацький гопак в підвалі

Середа, 04 жовтня 2017, 20:00
Підсумки виконкому: оздоровлені діти, переселені лікарі та козацький гопак в підвалі

Засідання Луцького міськвиконкому відбулось 4 жовтня в залі засідань Луцької міської ради.

Виконком розпочався з "освітньої" тематики, а саме зі звіту директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Олексія Веремійчика "Про підсумки літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році". Загалом на проведення оздоровчої кампанії було витрачено 4 мільйони 269 тисяч гривень бюджетних коштів та додатково залучених спонсорських і батьківських коштів – 279 тисяч гривень.

Також виконком підтримав проект рішення про звільнення від плати за утримання дітей Луцькому правознавчому ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Після погодження для ТзОВ "Варм сервіс" продовження терміну дії тарифів на теплову енергію для надання послуги з опалення та послуги з постачання гарячої води на період до 04 жовтня 2018 року виконкомівці внесли зміни до складу двох комітетів.

***

Мається на увазі, що зі складу конкурсного комітету з визначення переможців конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у Луцьку Юрія Максимюка, а замість нього ввели старшого інспектора з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у місті Луцьку Олександра Мокійця. Також затвердили новий (старий) склад тендерного комітету виконкому.

***

Закладу харчування "Фартушок" встановили режим роботи до 23:00 до 1 січня 2018 року, а в.о. міського голови Григорій Пустовіт сказав, що варто було б, аби навіть такі заклади, які працюють до 23:00, встановлювали зовнішні та внутрішні камери відеоспостереження.

Втім виконкомівці не дозволили підприємцю Петру Стасюку встановити кіоск з хлібом на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, 7 мотивуючи тим, що неподалік знаходиться супермаркет.

Однак дозволили підприємцю Роману Степанюку встановити кіоск для торгівлі продовольчими товарами на термін до трьох років на проспекті Соборності, 32. Також дозволили розмістити літній майданчик на вулиці Грабовського, 7 на термін три роки з періодом функціонування з 15 квітня по 30 жовтня, за умови укладення договорів на прибирання території та вивіз побутових відходів.

Також підприємцю Василю Поповичу, якому раніше погодили розміщення чотирьох кіосків (вул. Шопена, 4, бульвар Дружби Народів, 4, проспект Соборності, 21, проспект Перемоги, 10), в яких він реалізовує охолоджувальні напої, на термін три роки з обмеженим періодом функціонування з 15 квітня по 15 жовтня. Але на сьогоднішньому виконкомі вирішили внести зміни в проекти рішень, що приймали раніше, і виключити слова "на термін функціонування з 15 квітня по 15 жовтня".

***

Щодо оренди комунальних приміщень, то орендарю Ользі Івановій дали в користування приміщення на вулиці Ковельській, 63 на термін один рік, замість трьох, які він просив. Як пояснив перший заступник міського голови Григорій Недопад, якщо орендарі доведуть до ладу це приміщення, то тоді їм продовжать термін оренди.

Також на цьому виконкомі прийняли рішення про тимчасове "переселення" працівників амбулаторії, що в мікрорайоні Вересневе, у Будинок культури в тому ж таки мікрорайоні, на час, коли приміщення амбулаторії капітально ремонтуватимуть.

До того ж в Будинку культури медики будуть не самі, адже виконком прийняв рішення здати в оренду підвальне приміщення для ГО "Спортивний клуб козацьких бойових мистецтв "Герць" на термін з 4 жовтня 2017 року по 30 вересня 2020 року.

***

Жваву дискусію викликали і "рекламні" питання, оскільки чимало претензій луцький виконком мав до зовнішнього вигляду реклами, яка стосувалась інформації про новий набір в патрульну поліцію Луцька та Ковеля. Виконкомівців збентежили зображені на ній дівчата та хлопці, а сам рекламний сюжет виглядав, на їхню думку, "не серйозно". Відтак для патрульних погодили розміщення тільки трьох рекламних сюжетів, розміщення іншої реклами, та попросили, щоби в ній змінили сюжети.

Також мали претензії до розміщення двох банерів на вікнах магазину техніки, що на вулиці Шопена, 2. Адже розміщення рекламних банерів поверх вікон порушує правила розміщення зовнішньої реклами, які затверджені Луцькрадою. Інша справа, якби ці банери розміщувались не ззовні, а всередині за вікнами – це би не вважалось порушенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДСУМКИ ВИКОНКОМУ: ПОШУК ПЕРЕВІЗНИКА, ДЕМОНТАЖ ГАРАЖІВ І ПЕРЕСЕЛЕННЯ КВІТКОВОГО РИНКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів