Поділитись:

Волинські працедавці спрямували на соцпотреби більше 2,5 мільярдів гривень

Середа, 04 жовтня 2017, 13:13
Волинські працедавці спрямували на соцпотреби більше 2,5 мільярдів гривень

Волинські працедавці протягом дев'яти місяців 2017 року спрямували на соціальні потреби держави 2 мільярди 62 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таким чином, з Волині до держбюджету спрямовано на 20,9 % більше єдиного внеску від прогнозованих показників.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

"Така відповідальна позиція переважної частини страхувальників і підприємництва заслуговує на повагу, оскільки гарантує їх найманим працівникам належний соціальний захист та кошти на вирішення соціальних програм держави", – вважає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області наголошують: уникаючи сплати єдиного внеску, працедавці не тільки порушують закон, а й позбавляють своїх найманих працівників соціального захисту, а в майбутньому – пенсійного забезпечення.

"Нехтуючи вимогою нараховувати і сплачувати єдиний внесок, окремі роботодавці та підприємці прирікають на проблеми з отриманням соціальної допомоги у разі втрати працездатності та пенсії своїх працівників, котрі досить часто багато років працюють у них та навіть не знають про те, що з їх зарплати не здійснюються належні відрахування. Тож просимо волинян бути уважними та не погоджуватися на роботу без офіційного працевлаштування", – звертає увагу Світлана Савчук.

Разом з тим, через окремих роботодавців, які боргують єдиний внесок, бюджет втрачає мільйони гривень. Тому в Головному управлінні ДФС у Волинській області просять господарюючих суб'єктів, які допустили формування боргу з єдиного внеску, сплатити своєчасно не перераховані суми єдиного внеску в бюджет.

З переліком підприємств та підприємців, які допустили заборгованість зі сплати єдиного внеску, можна ознайомитися в додатку-вкладенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙБІЛЬШИХ ПІДПРИЄМСТВ-БОРЖНИКІВ НА ВОЛИНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів