Поділитись:

На попередження аварій на Волині витратять 200 мільйонів гривень

Понеділок, 22 лютого 2016, 11:07
На попередження аварій на Волині витратять 200 мільйонів гривень

Упродовж п'яти років на запобігання численних надзвичайних ситуацій у Волинській області планують витратити близько 200 мільйонів гривень.

Як розповів начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 22 лютого, у регіоні часто виникають екстремальні метеорологічні явища (сильні вітри, град, зливи, повені, обледеніння ліній електропередач), які можуть спричинити надзвичайні ситуації регіонального рівня, – повідомляє Слово Волині.

В окремих випадках вони набувають масштабного характеру і завдають значних збитків господарству, населенню та регіону в цілому. Крім того, є низка факторів, які сприяють виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру. До них належать: недотримання правил пожежної безпеки і техніки безпеки на виробництві та в побуті, недостатнє матеріально-технічне забезпечення та впровадження заходів щодо запобігання небезпечним техногенним явищам, незадовільний стан внутрішньогосподарських меліоративних каналів та споруд тощо.

Окрім цього, протягом останніх п'ять років на території області щороку виникає близько тисячі пожеж, внаслідок яких гине понад 50 людей, а матеріальні збитки в середньому становлять 49,3 мільйона гривень.

Головний рятівник краю каже, що в умовах розташування області на межі з Рівненською АЕС, наявності великої кількості хімічно небезпечних підприємств, посилюється необхідність забезпечення непрацюючого населення засобами індивідуального захисту.

До того ж, зважаючи на кількість нещасних випадків на водних об'єктах області, ефективність діяльності системи забезпечення безпеки людей на водних об'єктах та відповідних служб не відповідає вимогам сьогодення. Зазначені обставини визначають необхідність відпрацювання нових підходів у сфері запобігання гибелі людей та запровадження в області попереджувальних заходів.

Загалом у рамках "Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016-2020 роки заплановане попередження виникнення надзвичайних ситуацій, підвищення рівня ефективності управління, подальшого розвитку і вдосконалення сил, засобів та оперативного реагування щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання належної допомоги населенню.

Також планується виділення коштів на утримання та технічне переоснащення захисних споруд цивільного захисту в містах та районах, розвиток систем зв'язку, оповіщення та інформатизації, створення матеріальних резервів для попередження виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення організації заходів реагування на ситуації техногенного та природного характеру, забезпечення сучасного рівня пожежної та техногенної безпеки, попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій на водних об'єктах, утримання та розвиток обласної аварійно-рятувальної служби оперативного реагування, завчасне накопичення необхідної кількості засобів індивідуального захисту для населення від вражаючої дії можливих радіаційних та хімічних аварій.

Орієнтовний обсяг фінансування Програми становить 182, 7 мільйона гривень на 5 років. Значну частину цієї суми розробники сподіваються отримати з державного бюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 липня 2023
05 грудня 2022
05 вересня 2022
03 вересня 2022
29 серпня 2022
05 серпня 2022
06 червня 2022
24 лютого 2022
09 грудня 2021
02 грудня 2021
09:48