Поділитись:

Затримали банду, причетну до вибуху біля польського консульства в Луцьку (фото)

Понеділок, 02 жовтня 2017, 15:24

Правоохоронці затримали злочинну групу, причетну до підриву Генконсульства Польщі в Луцьку.

Про це написав Міністр внутрішніх справ Арсена Авакова у Facebook.

Зі слів Арсена Авакова, злочинці мали підривати угорський пам'ятник на Верецькому перевалі в Закарпатській області. Фахівці карного розшуку Нацполіціі затримали їх біля кордону. Вилучено при затриманні гранати РГД-5, спеціально підготовлене вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5.

Злочинна група з кількох людей, жителів Черкаської області, розроблялася спеціальною групою карного розшуку. Доведено участь цієї групи в 9 злочинах, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів.

"Фіксація на місці злочинів, зразки і аналізи ДНК, свідчення затриманих свідчать, що затримана злочинна група здійснила злочини:
1. У місті Чернівці, де в ніч на 19.11.2016 була сплюндрована Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої була нанесена антисемітська напис.
2. У місті Умань, де 21.12.2016 зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.
3. В місті Києві, де 8.06.2017 зловмисники кинули гранату в Посольство США.
4. У місті Львів, де 30.06.2017 зловмисники спробували підпалити синагогу.
5. У місті Луцьк, де 10.07.2017 зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.
6. У Києві, де 24.08.2017 в День Незалежності була кинута граната на вулиці Грушевського і були поранені рідні героя України Валерія Чібінеева.
7. У Києві, на вул. Курбаса де в той же день гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.
8. У місті Умань, де 21.09.2017 була кинута граната, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.
9. Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

Виконавці наведених злочинів, що входять в так звану ОПГ "Торпеди", давно знаходяться в зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися у інших злочинах.

"Затримані виконавці та їх керівник входять до групи впливу в минулому народних депутатів від Партії Регіонів від Черкаської області Володимира Олійника та Сергія Тулуба.
Слідством задокументований ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, які нині перебувають в Російській Федерації, а також з рядом керівників партії Опозиційний блок, що знаходяться в Україні", – повідомив Арсен Аваков.

Надрукувати
мітки:
коментарів