Поділитись:

Правила "етикету" від луцьких дебоширів

Понеділок, 02 жовтня 2017, 07:40

Одного вечора вихідного дня нічого не віщувало біди. Офіціанти з піцерії, що на Львівській мирно собі стояли біля бару у пустому залі та час від часу поглядали то на те, як бармен натирає стакани до блиску, то на двері закладу в надії, що з вулиці зайде врешті відвідувач, а то їх і так за день не густо було.

І тут зайшов він – їхній довгоочікуваний відвідувач. Вони ще не знали коли підходили до нього за замовленням (можливо вже тоді не зовсім тверезого), що за те, що готували для нього їжу, наливали міцні напої в ретельно натерті склянки, підносили і прибирали за ним стіл, цей шанований відвідувач заплатить "оригінально". То я так собі приблизно уявляю ту картину.

Не знаю, можливо є такі гості закладів харчування, які добряче випивши уявляють себе як мінімум арабськими шейхами і не лише платять рахунок, а й залишають щедрі чайові.

Тут же молодик уявив себе якимось Халком і допивши-доївши, слідуючи своїм власним правилам етикету в таких випадках, вирішив віддячити піцерію, а саме на прохання заплатити за випите та з'їджене нагрубіянив, побив офіціанта й розбомбив платіжний термінал.

От за що цей хам розтрощив ногою скло в припаркованому поруч з піцерією таксі – загадка. Ніби ж таксист не просив його заплатити за послуги таксі...Чи то йому було авансом?

Очевидно, що цей любитель оплачувати свої рахунки стусанами не знає своєї міри в алкоголі. Тепер після "хвилини слави", яку влаштували йому місцеві ЗМІ, можливо задумається над своєю поведінкою і впливу міцних напоїв на його мозок, а можливо й ні (що найпечальніше).

І тут я розумію що інколи те правило - "клієнт завжди правий" набирає в таких ситуаціях ознак безглуздості. Все ж таки відвідувачам варто задуматися над мірою вживання спиртного, а офіціантам не завжди сподіватись, що нетвереза людина залишає щедрі чайові. Практика показує - нетвереза людина залишає щедрі стусани та розгромлений термінал.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів