Більше 60 компаній України стали експортерами в ЄС

Субота, 30 вересня 2017, 17:15

На кінець вересня цього року 63 українські компанії отримали дозволи на експорт продуктів харчування до Європейського Союзу.

Про це повідомила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська, – повідомляє Finance.ua.

З її слів, 29 з цих компаній отримали дозволи після початку часткового застосування норм Угоди про асоціацію в 2015 році.

"У нас вже 63 українські підприємства отримали дозволи на експорт продуктів харчування. При цьому 29 підприємств отримали право експорту вже після початку часткової дії угоди про вільну торгівлю з ЄС", – сказала Микольська.

Вона повідомила, що бізнесом були отримані дозволи на експорт м'яса птиці і м'ясних продуктів (9 компаній), молочних продуктів (19 компаній), рибної продукції (23 компанії), яєць (3 компанії), жаб'ячих лапок і равликів (5 компаній) та іншої харчової продукції (4 компанії).

"У нас вже 140 підприємств отримали в ЄС статус уповноваженого експортера. Це ті підприємства, які експортують вже більше одного року, мають історію відносин з європейськими партнерами", – додала торговий представник.