Тетяна Єремеєва пояснила, чому підтримує медичну реформу (відео)

Субота, 30 вересня 2017, 16:00

Головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського Тетяна Єремеєва пояснила, чому підтримує кроки, запропоновані командою в.о. Міністра охорони здоров'я Уляною Супрун щодо впровадження медичної реформи в Україні.

Медична реформа – єдина, яка торкається абсолютно усіх. Про це Тетяна Єремеєва сказала 29 вересня під час телефонної розмови у студії ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь".

Вона підтримує команду Супрун, бо вважає їх прогресивною командою, яка пропонує реальні законопроекти у галузі охорони здоров'я. До того було 22 міністри охорони здоров'я і 21 законопроект, які нічого не змінили.

Зі слів Тетяни Єремеєвої, пропонується зміна у фінансуванні – коли гроші будуть "ходити за пацієнтом", також це медичне страхування, буде єдиний тариф на медичні послуги по всій Україні.

"Щодо тарифів, то будемо вивчати в кожній області. Можливо, надаватимуться свої коефіцієнти, але загалом вони не повинні відрізнятися. Таке є в інших країнах", – пояснила Тетяна Єремеєва.

Також вона додала, що дуже хотіла б, аби в нас використовували міжнародні протоколи. Адже є багато захворювань, які насправді ніхто не лікує в стаціонарі, а в нас лікують, і на це витрачаються величезні кошти щороку.