Поділитись:

Завод у Коломиї виготовлятиме електрокабелі для Lamborghini

П'ятниця, 29 вересня 2017, 21:30

Німецька компанія Leoni, яка відома виробництвом електрокабелів для авто, 29 серпня відкрила в Коломиї Івано-Франківської області свій завод.

На церемонії відкриття виступив президент Петро Порошенко, - повідомляє "Економічна правда".

"Уявіть собі, продукція, яка вироблятиметься в Коломиї, буде встановлюватися на Audi, Volkswagen, General Motors, Porsche, Lamborghini та інші елітні марки авто", - наголосив він.

Президент з гордістю зауважив, що зарплата на новому заводі буде сягати 8 тисяч гривень, а кількість робочих місць з 800 на момент відкриття зросте до 5000 до 2021 року.

Також, за словами Порошенка, робітники підприємства отримають "унікальний соціальний пакет".

За даними Deutsche Welle, у п'ятницю запустили тільки першу чергу заводу. 80% його працівників становитимуть робітники-оператори виробництва, 20% - офісні працівники.

Соціальний пакет, зокрема, включатиме доставку на роботу та обіди "за символічну ціну".

Загальна сума інвестицій в коломийський завод на першому етапі - 16 мільйонів євро.

Коломийська філія Leoni виготовлятиме кабельні мережі для автомобільної промисловості. Ключовими клієнтами компанії є автовиробники General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Caterpillar, DAF.

Як відомо, заводи німецької компанії працюють у 31 країні світу. В Україні Leoni відкрив уже другий підрозділ. Перший з 2003 року працює у селі Нежухів, що на Львівщині, і забезпечує роботою близько 7 тисяч працівників.

Надрукувати
мітки:
коментарів