Поділитись:

Ілюзія достатку

П'ятниця, 29 вересня 2017, 07:40
Ілюзія достатку

За інформацією Держстату, середня заробітна плата в Україні у серпні становила 7 тисяч 114 гривень. Гарно, правда ж? Але не забуваємо, що це СЕРЕДНЯ ЗАРПЛАТА. Тобто більшість українців отримують трішки більше "мінімалки" і з усіх сил намагаються вижити.

А хочеться не просто вижити, а й ПОЖИТИ. І тут на допомогу приходять кредити. Дорогі телефони, одяг, закордонні подорожі і навіть автомобілі – все, чого душа забажає. Кредитні картки дають можливість отримати те, про що із середньою зарплатою і не помрієш. Головне – не переоцінити свої можливості. А це, на жаль, не всім вдається.

Сьогодні майже у кожному банку із легкістю можна взяти гроші у борг. Така доступність призвела до того, що у багатьох українців є кредитні рахунки одразу у кількох фінансових установах. В одній – на ремонт квартири, в іншій – новий ґаджет, в третій – літній відпочинок і т.д. І люди місяцями, роками живуть у борг. Проте варто з'явитись непередбачуваним витратам (на лікування чи ще якась халепа), і зарплати на погашення заборгованості починає катастрофічно не вистачати. І дехто бере наступний кредит, аби сплатити борг за попередніми…

Тоді і приходить розуміння того, що можна було б ще покористуватись старим телефоном, чи відпочити із меншим розмахом, та й взагалі більшість витрат не були аж надто необхідними…

Тож перш ніж класти в гаманець чергову кредитку, поміркуйте, чи вона потрібна. Не забувайте, що за все потрібно платити. Ще й з відсотками.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів