Поділитись:

У Луцьку хочуть затвердити нові правила утримання тварин

Четвер, 28 вересня 2017, 16:00

Депутатському корпусу Луцькради пропонують затвердити правила утримання тварин у Луцьку в новій редакції. Як пояснила директор КП "Ласка" Дана Новарчук, рішення, швидше, технічне. Адже має на меті згрупувати документи, що були прийняті досі, в єдиний документ.

У ньому враховані зміни до вітчизняного законодавства, яке стосується утримання домашніх улюбленців. Наприклад, якщо раніше можна було тримати в квартирі до трьох тварин, то нині мова йде про дотримання умов утримання, а не враховується суто кількість.

У правилах розписано, як вигулювати тварину, в тому числі дику чи сільськогосподарську, перевозити та навіть умертвляти. Зокрема, вказується, що власник повинен:

  • мати ветеринарний паспорт тварини, прибирати продукти її життєдіяльності;
  • щороку доставляти собак, котів та інших тварин, у ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок;
  • повідомляти протягом 5-ти днів ветеринарну установу, що обслуговує район чи підприємство, яке займається регулюванням чисельності тварин у Луцьку, про придбання собаки, кота чи дикої тварини, а також про переїзд з ним в інший населений пункт;
  • забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікуючими позначками (кличка тварини, прізвище, адреса та телефон особи, яка утримує домашню тварину) або ідентифікувати у інший спосіб (транспондером (мікрочіпом), жетоном);
  • сплачувати кошти за послугу за утримання собак, котів та диких тварин згідно з тарифами;
  • запобігати неконтрольованому розмноженню домашніх тварин;
  • у багатоквартирних житлових будинках забезпечувати тишу – не допускати гавкання та виття собак з 23.00 до 7.00 години. Винятки становлять у випадках недовготривалої хвороби тварини, коли у власника немає можливості зменшити біль тварини або припинити її страждання у інший спосіб. При довгому перебігу хвороби тварини власник зобов'язаний забезпечити тишу шляхом передачі тварини у ветеринарну клініку або у іншу спеціалізовану установу.

Виписані й правила щодо реєстрації. Наприклад, обов'язковій реєстрації підлягають собаки, що належать на правах власності або інших підставах фізичним або юридичним особам і перебувають на території міста Луцька. Власник собаки повинен зареєструвати тварину протягом 90 діб з моменту її народження або відчуження іншою особою. Особи, які проживають (зареєстровані) поза межами міста Луцька, але перебувають на території міста з собакою більше 30 діб, повинні зареєструвати тварину у встановленому порядку. Реєстрація котів проводиться за бажанням власника.

Поза тим, Дана Новарчук визнає, що власники тварин не надто охоче реєструють домашніх улюбленців, попри невелику суму послуги.

Окремим додатком виписані правила вигулу, прогулянки та переміщення тварин. Керівник КП "Ласка" не заперечує, що, попри те, що місця для вигулу затверджені, їх належного облаштування немає через брак коштів. Один із таких майданчик незабаром планують облаштувати біля РАЦСу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13:15
21 березня 2024
11 березня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
19 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
13 лютого 2024
12 лютого 2024