Поділитись:

У Польщі з'явиться новий аеропорт

Четвер, 21 вересня 2017, 17:53
У Польщі з'явиться новий аеропорт

У Польщі з'явиться новий аеропорт

На сьогодні у Польщі функціонує 15 аеропортів, які обслуговують регулярні рейси комерційних авіакомпаній. За даними Агенції цивільної авіації, польські аеропорти в минулому році обслуговували майже 34 млн. пасажирів - на 12 % більше, ніж у 2015 році. За прогнозами, в 2030 році ця цифра становитиме 60 мільйонів мандрівників. Тому виникла необхідність у будівництві нового найпотужнішого центрального аеропорту, якій зміг би обслуговувати до 50 мільйонів пасажирів.

Про це повідомляє VSETUTpl.com.

У вівторок, 19 вересня, уповноважений представник уряду у справі будівництва Центрального аеропорту Міколай Вільд заявив, що новий аеропорт буде розташований у селі Станіславов, що знаходиться у ґміні Баранув. Він також додав, що наразі ведуться переговори уряду з органами місцевого самоврядування, аби спільно узгодити загальнодержавні інтереси та інтереси жителів прилеглих до будівництва нового аеропорту місцевостей.

Вільд зазначив, що деталі концепції будівництва будуть представлені на окремій конференції, що відбудеться найближчим часом. Наразі робота над проектом ще триває. Новий аеропорт матиме назву "Солідарність". Його будівництво триватиме близько 5-6 років і розпочнеться в найближчі 3-4 роки.

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло додала також, що Рада міністрів схвалила рішення будівництва нового аеропорту у Станіславові. Вже наступного тижня міністр зобов'язалася представити резолюцію, в якій буде вказано точне місце розташування Центрального аеропорту, календар та графік запланованих робіт.

Станіславов - село, розташоване у ґміні Баранув, приблизно 40 км на захід від Варшави, недалеко від Гродзіска Мазовецького у Мазовецькому воєводстві. Село має вигідне транспорте сполучення. Неподалік Станіславува знаходиться автострада А2 та залізнична лінія від Варшави до Жирардау.

У Польщі з'явиться новий аеропорт

Окрім Станіславува, розглядалися ще такі варіанти, як Мщонув (Жирардовський повіт Мазовецького воєводства) та Бабськ (Равський повіт Лодзинського воєводства).

Нагадаємо: рішення про будівництво Центрального аеропорту у Польщі прийняли ще у березні цього року. А наприкінці червня Міколай Вільд оголосив два основих положення щодо нового аеропорту:

  • він повинен бути розташований між містами Варшава та Лодзь – одними з найбільших міст Польщі;
  • відстань від Центрального аеропорту до Варшави має бути не більшою, ніж 50 км

Новий аеропорт не тільки розвантажить пасажирпотоки в інших польських аеропортах, а й відкриє ще більше можливостей для туризму, подорожей та бізнесу в Польщі.

Надрукувати
мітки:
коментарів