Реп-двобій іменитих економістів (відео)

Четвер, 21 вересня 2017, 17:00

Ціна держави переклала і озвучила віртуальний реп-двобій відомих економістів Джона Мейнарда Кейнса та Фрідріха Хаєка, який "порвав" англомовний інтернет.

Учасники реп-двобою дають свої пояснення економічним спадам в економіці. При цьому вони по-різному бачать роль уряду: Кейнс вважає, що лише уряд може вивести економіку з кризи, а Хаєк – що дії чиновників власне і є її причиною.

"Ідеї економістів і політичних мислителів – і коли вони праві, і коли помиляються – мають набагато більше значення, ніж прийнято думати. Насправді тільки вони і правлять світом", – зазначав Джон Мейнард Кейнс.

"Несподіване завдання економіки полягає в тому, щоб показати людям, як мало вони знають про те, що, як вважають, можуть спланувати", – переконував Фрідріх Хаєк.

Довідка:

Джон Мейнард Кейнс (1883-1946), 1-ий барон Кейнс – англійський економіст, книга якого "Загальна теорія зайнятості, відсотків і грошей" запропонувала спосіб уникати фінансових криз і безробіття шляхом корекції урядового контролю за кредитами і валютою. Він займався тією частиною економіки, що зараз називається макроекономікою.

Фрідріх-Авґуст фон Хаєк (1899-1992) – австрійський економіст та представник Австрійської школи економіки, послідовний захисник ідеалів економічної свободи, опонент Джона-Мейнарда Кейнса, переконаний критик соціалізму, лауреат Нобелівської премії з економіки 1974 р.