Поділитись:

На реформування медицини Волинь отримає 30 мільйонів доларів

П'ятниця, 19 лютого 2016, 17:30

У межах проекту МОЗ України за підтримки Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" Волинська область отримає приблизно 30 мільйонів доларів інвестицій на реформування галузі охорони здоров'я.

Про це під час прес-конференцій з представниками Світового банку та Міністерства охорони здоров'я України 18 лютого повідомив керівник проекту Світового банку Фон Зао.

"Цей проект є одним із найбільших у сфері охорони здоров'я в європейському регіоні, його бюджет складає 215 мільйонів доларів США. Волинська область є одним із найважливіших регіонів цього проекту, загалом сума інвестицій складатиме близько 30-ти мільйонів доларів. Варто наголосити, що представників Світового банку зацікавила ідея інвестувати саме в первинну ланку системи охорони здоров'я, адже це – покращення надання медичних послуг для населення", іформує відділ інформаційної політики ОДА.

Яким чином це буде зроблено та основні напрямки роботи окреслила консультант із управління субпроектом Марія Адамчук.

З цих коштів (йдеться про суму у 30 мільйонів доларів – ред.) зі слів Марії Адамчук, близько 10 мільйонів доларів піде на первинний рівень, а саме – на створення амбулаторій загальної практики сімейної медицини, яких налічується 86. У цьому числі: забезпечення новітнім обладнанням та лікарями. Також близько 14 мільйонів доларів вкладуть у забезпечення обладнанням вторинної та третинної ланок. Усі ці заходи реалізовуватимуть у контексті лікування серцево-судинних захворювань.

Як зазначила в.о. начальника управління координації центрів реформ МОЗ України Леся Карпінська, це своєрідна модель, за якою працюватиме вся Україна. Адже, як відомо, Міністерство охорони здоров'я напрацьовує план реформування галузі, і, зокрема, вже є концепція за напрямами. Таким чином, цього року в планах – робота над первинною ланкою, а реалізація проекту у цьому аспекті є важливою допомогою.

Окрім цього, як відзначив голова облдержадміністрації, даний проект дозволить створити близько 200 нових робочих місць, залучити молодих лікарів та новітні технології в області кардіології.

Надрукувати
мітки:
коментарів