Поділитись:

У Луцьку безкоштовно надаватимуть правову допомогу

П'ятниця, 19 лютого 2016, 16:12
У Луцьку безкоштовно надаватимуть правову допомогу

У Луцьку презентували роботу Громадської приймальні з надання безоплатної правової допомоги УГСПЛ, основним напрямком роботи якої є захист прав людини та основних свобод у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Юридична приймальня в Луцьку буде спрямована на надання безкоштовної правової допомоги насамперед людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема – переселенцям та військовим АТО. Всі послуги приймальні – інформаційно-консультаційна допомога, допомога при складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру – надаються на безоплатній основі.

Для того, щоб записатися на консультацію до юриста, можна зателефонувати або відвідати приймальню особисто в робочі дні (понеділок – п'ятниця, з 10:00 до 17:00). Контакти юридичної приймальні в Луцьку: вул. Бойка, 1, каб. 101, тел.: +38 (066) 737-5003, e-mail: [email protected].

"Зараз УГСПЛ має свої приймальні у всіх обласних центрах і місто Луцьк тепер є у нашій мережі. Мережа приймалень не лише надає базову правову допомогу, але й займається проведенням освітніх заходів і кампаній", – зазначив програмний директор УГСПЛ Максим Щербатюк.

Юрист вказав, що приймальні функціонують як певні центри прав людини у регіонах. У спілці також діє центр стратегічних справ. Тобто, якщо проблема набуває системності за кількістю справ чи системністю, то таку справу можуть порушувати не лише на локальному рівні, але й на національному та в Європейському суді з прав людини. За словами Максима Щербатюка, жодна інша організація в Україні не має більшого досвіду, ніж УГСПЛ у роботі з Європейським судом. Спілка також здійснює моніторинг дотримання прав людини, який дає можливість бачити або просування в реформах, або проблеми в тій чи іншій сфері – своєрідну базу найбільш брутальних порушень.

Юристка Громадської приймальні УГСПЛ у Львові, координаторка освітніх заходів ГО "Центр політичних і правових реформ "СІМ" Ніна Хома зазначила, що юристи допомагають людині зорієнтуватися в проблемі та самостійно скласти певні види документів. Це стосується, наприклад, процедури скасування судових наказів щодо заборгованості з плати за житлово-комунальні послуги. Також юристи складають позовні заяви, апеляційні скарги тощо.

У Луцьку Громадська приймальня розпочала свою діяльність із січня 2016 р. Як стверджує юристка Ірина Пилипчик, за цей короткий період уже звернулося чимало волинян. Найбільше їх цікавили питання права власності, пенсійного забезпечення, розлучень, випадків насильства в сім'ї.

Окрім надання консультаційної допомоги Громадська приймальня займатиметься організацією та проведенням освітніх і просвітницьких заходів, семінарів, тренінгів. На цьому наголосила координаторка освітніх заходів Громадської приймальні в Луцьку Тетяна Карпів.

Надрукувати
мітки:
коментарів