Поділитись:

Луцьке підприємство електротранспорту перевірить фінансова інспекція

П'ятниця, 19 лютого 2016, 12:42

У березні планують вивчити детальний бюджет підприємства за 2014-2015 роки та отримати акт фінансово-господарської ревізії підприємства від Держфінінспекції. Виїзне засідання на КП "Луцьке підприємство електротранспорту" вирішили провести 1 березня.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з вивчення проблем діяльності КП "Луцьку підприємство електротранспорту" 19 лютого, - інформує ІА Волинські Новини.

Говорячи про судові позови до ЛПЕ, виконувач обов'язків керівника Ігор Грицюк розповів, що останнім був судовий позов ПП "Багіра" на 625 тисяч гривень у справі банкрутства ЛПЕ.

Вже 15 лютого підприємство підписало з ПП "Багіра" мирову угоду і відтоді щоденно виплачують 3 400 гривень, закриваючи заборгованість. Упродовж дев'яти місяців борг планують погасити.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що вчора парламент ухвалив зміни до закону про бюджет на 2016 рік, які передбачають компенсацію за пільгові перевезення. Попередньо планують отримати цьогоріч не менше 15 мільйонів гривень компенсації. З його слів, міський голова пропонує у разі отримання компенсації закрити всі борги ЛПЕ (наприклад, борг із внесків до пенсійного фонду).

Ігор Грицюк зауважив, варто погасити дрібні борги, а борг перед податковою – реструктуризувати і виплачувати протягом 10 років. Кошти він просив інвестувати в розвиток та оптимізацію і ремонт контактної мережі, яка на 70% зношена. Високовольтні кабелі, які прокладені під землею, мають гарантійний термін експлуатації 20-25 років, а вже 40 років лежать піж землею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛПЕ ВИПЛАТИЛО ПОНАД 2 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ЗАРПЛАТИ

Нині вся служба головного енергетика зайнята пошуком проривів та встановленням муфт. На суму у 5 мільйонів гривень зможуть замінити найбільш проблемні ділянки. Кабель не виготовляють в Україні, а в Європі він коштує дорого, тож доводиться купувати кабель російського або білоруського виробництва. Торік кілометр низьковольтного кабелю коштував майже півтора мільйона гривень.

У підсумку, роботу комісії вирішили продовжити до кінця березня. У березні планують вивчити детальний бюджет підприємства за 2014-2015 роки та отримати акт фінансово-господарської ревізії підприємства від Держфінінспекції.

Зустріч з представниками різних відділів підприємства проведуть 1 березня на території ЛПЕ. Члени комісії планують почути представників відділу перевезень, служби рухомого складу, відділу збору виручки та служби головного енергетика. За поданням профспілки в засіданні братимуть участь по одному працівнику кожного з цих відділів та їхні керівники.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
11:39
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024