Поділитись:

Vox populi: чи варто урізати стипендіатів до 15 % (фото)

Неділя, 17 вересня 2017, 21:00

З січня цього року почали діяти нові правила нарахування стипендій. Уряд ввів рейтингування, яке обмежило кількість отримувачів стипендій до 40-45 % студентів-бюджетників, а також збільшив розмір академічної стипендії.

У Міністерстві фінансів зазначають, що на цьому зміни не закінчуються: вже з наступного року кількість стипендіатів може зменшитись до 25 %, а до 2020 року – до 15 %. Розмір стипендії при цьому спершу може досягти рівня прожиткового мінімуму (з 2018 року – 1700 грн), а згодом – і мінімальної зарплати (з 2018 року – 3723 грн).

Чи варто це робити і до яких наслідків можуть призвести такі зміни, "Конкурент" запитав у лучан.

Андрій:

Та ні, не треба скорочувати. Варто підвищити суму – тоді буде якийсь стимул для навчання. Але скорочувати кількість не потрібно, навпаки, – це заохочення для навчання.

Яна:

Звичайно, ні! Не потрібно! Хай залишається, як є.

Юля:

Ні, не потрібно! Ми студенти і хочемо отримувати стипендію. Якщо не буде стипендії, не буде для чого старатись. Це зменшить мотивацію.

Віталій:

Ні, звісно, не варто скорочувати. Мало грошей, не вистачає ні на що зовсім. Зараз ціни піднялись на все, зарплати 3 500 – це зовсім нічого.

Олександр:

Ні, не потрібно зменшувати. Я вважаю, що це хороша мотивація для студентів навчатися, здобувати знання. Тому я думаю, що буде правильно студентам отримувати стипендію. Щодо збільшення її розміру, то для тих, хто буде її отримувати, це краще. Але я вважаю, що краще залишити, як було.

Юля:

Звичайно, я вважаю, що не потрібно скорочувати, тому що в нашій державі і без того не дуже допомагають студентам, а зараз тим більше... Я вважаю, що не треба. Всі мають бути рівні, краще хай всі отримують по трохи, ніж одна людина, але багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЧИ ТРЕБА СКОРОЧУВАТИ КІЛЬКІСТЬ ОТРИМУВАЧІВ СТИПЕНДІЙ

Надрукувати
мітки:
коментарів