Поділитись:

На Волині інформацію про ввезені товари звіряють з іноземними митниками

П'ятниця, 15 вересня 2017, 16:36
На Волині інформацію про ввезені товари звіряють з іноземними митниками

У квітні цього року громадянин України оформив на митниці легковий автомобіль марки "RENAULT" 2013 року випуску, який придбав у Литві. Українець вказав, що 9-місний універсал коштує 5 400 євро. З урахуванням такої ціни за митне оформлення транспортного засобу було сплачено 69181,1 грн.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

У липні до Волинської митниці ДФС надійшла інформація від митних органів Литовської Республіки. Відповідно до аналізу наданих колегами документів, виявилось, що цей же автомобіль насправді був проданий за 8 000 євро. Таким чином встановлено, що на день митного оформлення подали неправдиві відомості, занизивши митну вартість транспорту.

Згідно зі ст. 485 Митного кодексу, українця притягнули до відповідальності за дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати в повному обсязі митних платежів, у вигляді трикратного штрафу від несплаченої суми.

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький наголосив на системності у роботі з виявлення ризиків та механізмів ухилення від оподаткування суб'єктами ЗЕД. Аналіз документів на товари, що ввозяться в Україну, проводиться постійно, у взаємодії з митними органами іноземних держав.

Надрукувати
мітки:
коментарів