Повідомили, якими будуть ціни на автогаз

Середа, 13 вересня 2017, 12:34

Роздрібні ціни на автогаз можуть знизитися після пікового періоду їх зростання та подальшого зниження оптової вартості цього виду палива до 12,2 гривні за літр.

Про це йдеться в листі Міністерства енергетики та вугільної промисловості, – повідомляє "Слово і Діло".

"З огляду на динаміку значного (майже на 25 %) зниження оптових цін на зріджений газ, є об'єктивні підстави для пропорційного зниження роздрібних цін на цей вид палива в найкоротші терміни ... Роздрібна ціна має знизиться приблизно на таку ж величину (як і оптова, – Ред.): 16,5 - 4,3 = 12,2 гривні за літр", – йдеться в тексті документа.

За минулі вихідні газ подорожчав на 1,5-2 гривні за літр, перевищивши на деяких АЗС показник у 17 гривень за літр. Тим часом на одній з АЗС прогнозують зниження цін.

До слова, 6 та 8 вересня відбулися аукціони з продажу автогазувиробництва двох українських виробників – компаній "Укргазвидобування" та "Укрнафта". Так, на аукціонах оптові ціни на автогаз від "Укрнафти" знизилися до 10,9-11,3 грн/л, а "Укргазвидобування" – 12,2-12,7 грн/л.

Нагадаємо: роздрібні ціни на автогаз продовжують знижуватися з початку вересня, й станом на 12 вересня середня вартість цього виду палива в Україні становить 15,2 гривні за літр.