Поділитись:

Романюк розповів, чи вдалося вирішити в Києві проблеми ДКП "Луцьктепло"

Четвер, 18 лютого 2016, 17:35

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, як він вирішував питання щодо боргів ДКП "Луцьктепло".

З понеділка комунальне підприємство працюватиме на своєму розподільчому рахунку. Про це наголосив Романюк у своєму звіті перед громадою 18 лютого.

Голова профкому ДКП "Луцьктепло" Неоніла Слюсар попросила міського голову донести до мешканців міста результати поїздки в Київ.

Микола Романюк запевнив, що місто лишиться з теплом.

"Ситуація така, що у зв'язку з тим, що НАК "Нафтогаз" хочуть вивести в "передовики" в Україні, наклали ярмо на всю теплоенергетику. Існує постанова, де кошти, які йдуть на "Луцьктепло", всі до копійки забирає НАК "Нафтогаз", – сказав Микола Романюк.

Окрім того, виконавча служба через "Нафтогаз" нараховує пені і штрафи підприємству, бо держава не дала різниці в тарифах. до того ж арештували всі рахунки підприємства "Луцьктепло". Також "Волиньгазу" потрібно сплачувати за транспортування газу за цілий місяць і 50% авансу за наступний. Ситуація погіршилась на підприємстві ще й тому, що "обленерго" вже пробувало відключати комунальне підприємство у зв'язку з тим, що коштів у "Луцьктепла" немає, щоб сплатити за електроенергію.

Проте, не дивлячись на катастрофічну ситуацію на підприємстві, міський голова сказав, що був учора в Києві в міністерстві ЖКГ України, і питання щодо розщеплення коштів і рахунків "Луцьктепла" вирішено.

Цих коштів вистачатиме на те, щоб закрити заборгованість із зарплаті працівникам "Луцьктепла" за січень, заплатити "Волиньгазу" за транспортування. Що стосується "Нафтогазу", який всі 100% коштів, які надходили на рахунки "Луцьктепла", щодня забирав собі, міський голова запевнив, що й тут питання вдалось вирішити, і вже з понеділка "Луцьктепло" почне працювати по своєму розподільчому рахунку.

Надрукувати
мітки:
коментарів