Поділитись:

На добудову перинатального центру в Луцьку потрібно 100 мільйонів

Середа, 13 вересня 2017, 11:53
На добудову перинатального центру в Луцьку потрібно 100 мільйонів

Аби повністю завершити будівництво перинатального центру в Луцьку, за підрахунками фахівців, потрібно понад 100 млн грн.

Про це повідомяє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо: медичний заклад зводять у Луцьку з 2000 року. Саме тоді ухвалили відповідне рішення. За рік – офіційно заклали капсулу на знак початку будівництва. Нині ж комплексіз 5-ти об'єктів, а саме стільки входить у перинатальний центр, готовий на 60 %. При цьому готовність одного з них – значно вища.

Об'єкти, що входять до комплексу перинатального центру:

  • реконструкція з прибудовою будівель Волинського обласного перинатального центру, структурного підрозділу Волинського ОДТМО;
  • акушерсько-гінекологічний корпус;
  • будівництво жіночої консультації;
  • реконструкція зовнішніх інженерних мереж;
  • капітальний ремонт неонатального корпусу.

100 млн грн – це вартість не лише безпосередньо ремонтних робіт, але й необхідного для центру медичного обладнання. З огляду на те, що коштом виключно обласного бюджету об'єкт завершити однозначно не вдасться, на один із 5-ти об'єктів комплексу залучено кошти Державного фонду регіонального розвитку. Мова – про акушерсько- гінекологічний корпус, на зведення котрого з Державного бюджету цьогоріч надійшло 19 млн 418 тис. грн.

Окрім того, немалу суму віднайшли у обласній казні. У 2017-му виділено 50 млн грн. Цю суму розподілили між усіма п'ятьма об'єктами, що входять до перинатального центру.

Проте з огляду на зростання заробітної плати будівельників до 5 тис. 500 грн довелося коригувати проектно-кошторисну документацію. Окрім того, зросла й вартість медичного обладнання. Тож, аби провести тендерні процедури, слід здійснити процедурні. Законодавство передбачає можливість оголошення тендерної процедури лише після отримання експертного висновку.

Нині щодо двох об'єктів коригування уже проведено, як і тендери. Укладено угоди з підрядниками. Ще три тендерні пропозиції відкриють, щойно Держекспертиза надасть результати експертизи. Тож на разі саме тендерні процедури відбуваються в строки, передбачені для цього процесу, й з дотриманням чинного законодавства.

"Одразу було зрозуміло, що здати такий великий об'єкт до початку вересня – не можливо. Аби освоїти ті суми коштів, які тільки наявні, потрібен час. Час і на будівельні роботи з
дотриманням технологій, і на проведення процедурних питань. Але я впевнений: заклад добудуємо", – зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
20 березня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
21 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024