Поділитись:

Лучанам загрожує штраф за спалення сухого листя чи побутових відходів

Вівторок, 12 вересня 2017, 12:52
Лучанам загрожує штраф за спалення сухого листя чи побутових відходів

За спалення опалого листя, сухої рослинності чи побутових відходів доведеться сплатити штраф.

Про це у Facebook повідомив департамент муніципальної варти Луцької міської ради.

Як зазначили муніципали, останнім часом почастішали випадки розведення багаття на території приватних домоволодінь. Про це свідчить кількість адміністративних правопорушень, які фіксують інспектори департаменту Муніципальної варти Луцької міської ради. Найчастіше протоколи за ст. 152 кодексу України про адміністративні правопорушення інспектори складають на жителів вулиць Ковельської, Мазепи, Балківської, Теремнівської та Володимирської. Хоча подекуди багаття розводять й у дворах багатоповерхівок.

"Лучани повинні розуміти та пам'ятати, що спалюючи опале листя, бур'ян чи суху траву, завдають шкоди не лише собі, а й усім жителям обласного центру. Шкідливі речовини, які піднімаються в повітря разом з димом – небезпечні для здоров'я. В місті стає важко дихати, а на дорогах погіршується видимість для водіїв, що може спричинити дорожньо-транспортні пригоди. Шкода від спалювання величезна. При горінні однієї тонни рослинних залишків у повітря разом з димом потрапляє близько 9 кг шкідливих речовин. Серед них: сажа, окиси азоту, угарний газ, важкі метали. У тліючому листі виділяється бензапірен, що здатен викликати у людини онкологічні захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини, що входять до переліку найотрутніших речовин для людини", – зазначили муніципали.

Також нерідко разом з листям горить і безліч різноманітного сміття, яке мешканці не доносять до сміттєвих контейнерів. Це й поліетилен, ДВП, ДСП, фанера. При їх горінні в повітря потрапляють вуглеводні, альдегіди та свинець.

Надрукувати
мітки:
коментарів