Луцькі активісти, які атестують колишніх міліціонерів, просять відкритості для суспільства

Четвер, 18 лютого 2016, 14:36

Громадські активісти й журналісти, які входять до атестаційних комісій, звернулися до начальника Волинської поліції Петра Шпиги та керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе з проханням дозволити публікувати результати переатестації на сайті поліції, щоб зробити процес відкритим для суспільства.

Публічне звернення передали 18 лютого, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

"Ми вважаємо, що для того, щоб процес атестації бува публічним та відкритим і зрозумілим для суспільства, йому бракує такого елементу як оприлюднення результатів атестації", – розповів член атестаційної комісії Михайло Шелеп.

Він додав, що у наказі, яким керуються під час атестації, є пункт про можливість оприлюднення. Тож активісти просять публікувати результати на сайті , щоб суспільство могло слідкувати за цим процесом.

Члени атестаційних комісій, які зараз проводять переатестацію екс-міліціонерів, вважають, що таким чином можливо вдасться "розбудити суспільство" та стимулювати людей більше цікавитися цим процесом.

Окрім того, у зверненні Деканоїдзе прохають чіткіше визначити цей пункт в інструкції, щоб уникнути конфузів у майбутньому, при переатестації в інших регіонах.

"Ми хочемо, щоб процес був відкритий… Суспільство бачить, і тому розуміє, як працює атестаційна комісії.", – підсумував Шелеп.

Петро Шпига звернення прийняв та пообіцяв врахувати пропозиції та направити другий екземпляр до Києва.

"Я також за те, щоб усе було прозоро", – підсумував очільник волинської поліції.