Б'є – значить любить?

П'ятниця, 08 вересня 2017, 07:40

"П'яний волинянин побив дружину, жінка ‒ в комі", "У Ковелі від завданих чоловіком травм дружина впала в кому", "П'яний волинянин побив свою дружину до стану коми"… Читаєш – і мороз йде по шкірі. Невже людина може ТАКЕ зробити???

Так, може. Причому легко. І подібні новини – не рідкість.

За оцінками фахівців, в Україні від домашнього насильства щорічно потерпає більше 1,8 млн жінок. Але… У 2016 році Нацполіція зареєструвала лише 120 000 звернень за цими фактами. А решта? А решта так і живуть, сприймаючи це як норму. "Б'є – значить любить".

Найгірше, що більшість жінок знаходять виправдання жорстокому і зневажливому ставленню до себе. "Випив забагато, помахав кулаками, але ж проспиться, попросить вибачення… Він же хороший, коли не п'є…" І то нічого, що "не п'є" він дуже рідко, а ті вибачення синці не приховають.

Але ж так не повинно бути! ЦЕ НЕНОРМАЛЬНО!

Дивує, що жінки, боячись втратити дах над головою чи залишитись самотніми, погоджуються терпіти знущання (фізичне чи психологічне). От тільки виникає питання: А НЕ СТРАШНО ЖИТИ З ТАКИМ ЧОЛОВІКОМ, НЕ СТРАШНО ОПИНИТИСЬ В КОМІ, БО ВІН ПРОСТО ПЕРЕПИВ???

Не чекайте найгіршого. Особливо, коли є діти.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.