Поділитись:

"Волиньторф" мітингує: кілька сотень людей бояться втратити роботу

Четвер, 07 вересня 2017, 14:10
«Волиньторф» мітингує: кілька сотень людей бояться втратити роботу

Близько 300 працівників ДП "Волиньторф" 7 вересня провели акцію протесту під стінами обласної ради. У зверненні до депутатського корпусу, яке оголосила голова профспілки підприємства Аліна Базарнова, йдеться про перешкоджання роботи підприємства з боку голови ОДА Володимира Гунчика. Проблема полягає у виділенні землі під розробку торфородовищ, повідомляють у прес-службі "Волиньради".

Голова ОДА Володимир Гунчик наголосив, що торфовища з глибиною залягання торфу більше одного метра і осушені незалежно від глибини належать до особливо цінних земель. Та додав, що звернувся до юристів Верховної Ради України за роз'ясненнями, чи має він право погоджувати виділення земель, які є особливо цінними.

Директор підприємства, депутат облради Іван Киричик наголосив, що законодавства не передбачає чітко виписаної процедури експлуатації особливо цінних земель, в той же час в інших областях України на них спокійно видобувають торф. Водночас депутат Анатолій Вітів заявив, що вся причина в тому, що ДП "Волиньторф" готують до приватизації.

Обласна рада підтримала звернення трудового колективу ДП "Волиньторф". Проголосували "ЗА" 57 депутатів.

Підтримано також проект "Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та обласних рад щодо забезпечення законодавчих умов для розробки торфовищ".

Упродовж трьох днів юристи облради, ОДА та ДП "Волиньторф" вивчатимуть ситуацію щодо повноважень голови ОДА при вирішення питань виділення землі під видобування торфу. Голова обласної ради Ігор Палиця повідомив, що у випадку, якщо у Володимира Гунчика таких повноважень немає, то керівники області вирушать до столиці України на зустріч з Прем'єр-міністром для вирішення проблем ДП "Волиньторф".

Надрукувати
мітки:
коментарів